Σήμερα η απόφαση για Ντόλτσε και Καμπάνα

Ένα ιταλικό δικαστήριο αναμένεται να αποφασίσει σήμερα εάν το θρυλικό δίδυμο στο χώρο της μόδας, ο Ντομένικο Ντόλτσε και ο Στεφάνο Καμπάνα, θα πρέπει να φυλακιστούν με τις κατηγορίες φοροδιαφυγής εκατομμυρίων ευρώ.

Η υπόθεση ξεκίνησε το 2004 όταν το δίδυμο πούλησε την επωνυμία τους στην εταιρεία του Λουξεμβούργου, Γκάντο, προκειμένου να αποφύγει να καταβάλει φόρους της τάξης του 1 δισ. ευρώ.

Οι Ντόλτσε και Γκαμπάνα, ο οίκος μόδας των οποίων θεωρείται από τους πιο σημαντικούς στην Ευρώπη, αρνήθηκαν τις κατηγορίες. Αρκετοί από τους συνεργάτες τους βρίσκονται επίσης σε δικαστικές διαμάχες.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερς, εκτός από την εν λόγω υπόθεση, η Φορολογική Επιτροπή της Ιταλίας έβαλε, στις αρχές του έτους, πρόστιμο στους δύο σχεδιαστές ύψους 343 εκατομμυρίων ευρώ, επειδή δεν είχαν δηλώσει στην Ιταλία κέρδη που σχετίζονταν με την Γκάντο, την ιδιοκτήτρια εταιρία των D&G και Dolce & Gabbana.

Σύμφωνα με το Ρόιτερς, η αυστηρότερη των ποινών του δικαστηρίου σε αυτές τις περιπτώσεις είναι φυλάκιση 5 ετών. Οι δύο σχεδιαστές έχουν το δικαίωμα να ασκήσουν έφεση δύο φορές προτού η υπόθεση φτάσει στο ανώτατο δικαστήριο της Ιταλίας, μία διαδικασία που μπορεί να διαρκέσει χρόνια.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα