Ψητά λαβράκια με ελιές και ντομάτα

<p><br /><strong>Υλικά</strong></p>
<p>3 ολόκληρα λαβράκια, καθαρισμένα (500 γρ./ λαβράκι)<br />αλάτι, κατά βούληση<br />πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση<br />1 λεμόνι, σε φέτες<br />2 κ.σ. μαύρες ελιές, χωρίς κουκούτσι, τεμαχισμένες<br />7-8 ντοματίνια, ψιλοκομμένα<br />2 κ.σ. κάπαρη<br />εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο<br />2-3 κλαδάκια μαϊντανό, ψιλοκομμένο<br />100 ml. λευκό κρασί</p>
<p><strong>Διαδικασία</strong></p>
<p>Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C.</p>
<p>Στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.</p>
<p>Πλένουμε τα ψάρια κάτω από τρεχούμενο νερό και τα σκουπίζουμε καλά με χαρτί κουζίνας.</p>
<p>Αλατοπιπερώνουμε το εσωτερικό μέρος του κάθε ψαριού και τοποθετούμε μία φέτα λεμόνι.</p>
<p>Τοποθετούμε τα ψάρια στο ταψί.</p>
<p>Σκορπίζουμε τις ελιές, την ντομάτα, την κάπαρη και τις υπόλοιπες φέτες λεμονιού ανάμεσα στα ψάρια, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το μαϊντανό.</p>
<p>Ραντίζουμε γενναιόδωρα με ελαιόλαδο τα ψάρια και ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά.</p>
<p>Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, προσθέτουμε το κρασί και ψήνουμε για 10 λεπτά ακόμη.</p>
<p>Σερβίρουμε τα ψάρια ζεστά.</p>
<p>Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr</p>
<p> </p>

Σχετικά άρθρα