Ταλιατέλες με κολοκύθα, μπούκοβο και μυζήθρα

<p><strong>Υλικά</strong></p>
<p>1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο</p>
<p>300 γρ. κολοκύθα, κομμένη σε κυβάκια περίπου 1,5 εκ. (έτοιμη καθαρισμένη, συσκευασμένη στο τμήμα μαναβικής των σούπερ μάρκετ και σε μεγάλα μανάβικα)</p>
<p>μπούκοβο</p>
<p>3 – 4 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες (ή όσο σκόρδο θέλουμε)</p>
<p>300 γρ. ταλιατέλες</p>
<p>τα φύλλα από 1/3 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένα</p>
<p>2 – 3 κουτ. σούπας μυζήθρα</p>
<p><strong>Διαδικασία</strong></p>
<p>Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε την κολοκύθα για 7 – 8 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει. Πασπαλίζουμε με ελάχιστο μπούκοβο, προσθέτουμε το σκόρδο, ανακατεύουμε και σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά για 2 λεπτά.</p>
<p>Στο μεταξύ, σε μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό βράζουμε τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους, τις σουρώνουμε, κρατώντας 2 – 3 κουτ. σούπας από το νερό όπου έβρασαν, και ρίχνουμε τα ζυμαρικά μέσα στο τηγάνι με την κολοκύθα.</p>
<p>Προσθέτουμε και το νερό που κρατήσαμε, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το μαϊντανό, ανακατεύουμε και σερβίρουμε το φαγητό γαρνίροντας με τη μυζήθρα.</p>
<p>Πηγή: gastronomos.gr</p>

Σχετικά άρθρα