Γιορτινά μπισκοτάκια βουτύρου

<p style="text-align: justify;">Οι γιορτές είναι αφιερωμένες στα φαγητά και δυστυχώς στα γλυκά! Αν έχετε να ετοιμάσετε τραπέζι, ή σας έχουν καλέσει σε τραπέζι, μπορείτε να επιλέξετε ένα όμορφο γλυκάκι που θα λατρέψουν τα παιδιά σας και θα θαυμάσουν οι μεγάλοι: μπισκοτάκια βουτύρου!</p>
<p><br /><strong>Υλικά συνταγής</strong></p>
<p>(για περίπου 150 μπισκότα)<br />500 γρ αλεύρι<br />250 γρ βούτυρο<br />200 γρ ζάχαρη<br />1 πρέζα κανέλα<br />2 αυγά<br />2 βανίλιες<br />ξύσμα και χυμό από ένα λεμόνι<br />Kουπάτ σε διάφορα σχήματα</p>
<p><strong>Για τη διακόσμηση</strong></p>
<p>- 1 κρόκο αυγού<br />- χρωματιστή τρούφα<br />- καβουρδισμένα ψιλοκομμένα αμύγδαλα</p>
<p><strong>Παρασκευή</strong></p>
<ul>
<li style="text-align: justify;">Ανακατεύετε τα υλικά στο mixer μέχρι να ομογενοποιηθούν και στη συνέχεια αφήνετε το μείγμα σε δροσερό μέρος να "ξεκουραστεί" για 30-60 λεπτά</li>
<li style="text-align: justify;">Προθερμάνετε το φούρνο στους 180-200 βαθμούς. Στη συνέχεια ρολάρετε το ζυμάρι με τον πλάστη σας πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια. Το πάχος του ζυμαριού μας πρέπει να είναι περίπου 1/2 cm.</li>
<li style="text-align: justify;">Χρησιμοποίησε κουπάτ σε όποια σχήματα θες (μπορείς να χρησιμοποιήσεις χριστουγεννιάτικα λόγω των ημερών) και φτιάξε διάφορα σχήματα.</li>
<li style="text-align: justify;">Τοποθέτησε σε βουτυρωμένο ταψί ή σε ταψί που έχεις τοποθετήσει αντικολλητικό χαρτί ψησίματος</li>
<li style="text-align: justify;">Ψήστε τα μπισκοτάκια για περίπου 10 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Επανάλάβετε και για τα υπόλοιπα ταψιά.</li>
<li style="text-align: justify;">Μόλις τα βγάλετε από το φούρνο, ενώ είναι ακόμα ζεστά, αλεψτε τα με λίγο κρόκο αυγού και πασπαλίστε τα είτε με χρωματιστή ζάχαρη, είτε με χρωματιστή τρούφα είτε με ψιλοκομμένα αμύγδαλα</li>
</ul>
<p> </p>
<p> </p>

Σχετικά άρθρα