Quiche με καραμελωμένα κρεμμύδια, μπέικον και τυρί

<p><strong>Υλικά</strong></p>
<p>2 φύλλα ζύμης κουρού<br />25 γρ. βούτυρο + επιπλέον βούτυρο, λιωμένο, για άλειμμα<br />2 μεγάλα κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες<br />αλάτι, κατά βούληση<br />πιπέρι, κατά βούληση<br />1 κ.σ. φρέσκα φύλλα θυμαριού<br />αλεύρι, για πασπάλισμα<br />200 γρ. καπνιστό μπέικον, τεμαχισμένο<br />300 γρ. κρέμα γάλακτος βαριά<br />100 ml. γάλα<br />3 μεγάλα αβγά<br />2-3 πρέζες μοσχοκάρυδο + επιπλέον για πασπάλισμα<br />140 γρ. ώριμο ημίσκληρο κίτρινο τυρί, τριμμένο</p>
<p><strong>Διαδικασία</strong></p>
<p>Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο.</p>
<p>Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν.</p>
<p>Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τα φύλλα θυμαριού, ανακατεύουμε και μεταφέρουμε τα κρεμμύδια σε ένα πιάτο να κρυώσουν.</p>
<p>Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C .</p>
<p>Απλώνουμε το 1ο φύλλο ζύμης κουρού σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας και ανοίγουμε τη ζύμη έτσι ώστε να καλύπτει το εσωτερικό και τα τοιχώματα μιας ταρτιέρας διαμέτρου25 εκ.</p>
<p>Απλώνουμε το 1ο φύλλο ζύμης κουρού στο πυρίμαχο σκεύος και αλείφουμε με βούτυρο.</p>
<p>Σκεπάζουμε με το 2ο φύλλο ζύμης κουρού, τοποθετώντας το σταυρωτά και αλείφοντάς το με βούτυρο ενδιάμεσα.</p>
<p>Με ένα μαχαίρι κόβουμε τα περισσεύματα των φύλλων ζύμης κουρού, που προεξέχουν και με τα δάχτυλά μας πιέζουμε τη ζύμη στα τοιχώματα της ταρτιέρας.</p>
<p>Με ένα πιρούνι τρυπάμε τη ζύμη σε αρκετά σημεία και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.</p>
<p>Εντωμεταξύ, βάζουμε το μπέικον στο τηγάνι που μαγειρέψαμε τα κρεμμύδια και το σοτάρουμε για 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.</p>
<p>Μεταφέρουμε το μπέικον σε ένα πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξει.</p>
<p>Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα και τα αβγά, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο.</p>
<p>Προσθέτουμε στο μείγμα το μπέικον και τη μισή ποσότητα του τυριού και ανακατεύουμε.</p>
<p>Αφαιρούμε την ταρτιέρα από το φούρνο και απλώνουμε ομοιόμορφα τα καραμελωμένα κρεμμύδια στη ψημένη βάση της ζύμης.</p>
<p>Περιχύνουμε με το μείγμα από το μπέικον και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη ποσότητα τυριού και λίγο μοσχοκάρυδο.</p>
<p>Ψήνουμε το quiche για 35-40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να δέσει.</p>
<p>Αφαιρούμε το quiche από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει για 5-10 λεπτά και σερβίρουμε.</p>
<p>Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr</p>

Σχετικά άρθρα