Ψητό χοιρομέρι με γλάσο πορτοκαλιού

<p><strong>Υλικά</strong></p>
<p><strong></strong><br /><strong>Για το χοιρομέρι:</strong></p>
<p>3,5 κιλά χοιρομέρι<br />3 σκελίδες σκόρδο, ξεφλουδισμένες και κομμένες<br />αλάτι, κατά βούληση<br />μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση<br />2 μικρά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα<br />1 φλ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι</p>
<p><br /><strong>Για το γλάσο:</strong></p>
<p>½ φλ. άλειμμα φρούτων πορτοκάλι<br />½ φλ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι<br />½ κ.σ. μουστάρδα dijon</p>
<p><br /><strong>Διαδικασία</strong></p>
<p><strong></strong><br /><strong>Για το χοιρομέρι:</strong></p>
<p>Βάζουμε τη σχάρα του φούρνου στην τρίτη χαμηλότερη θέση και στη συνέχεια προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160C.</p>
<p>Τοποθετούμε το χοιρομέρι σε ένα μεγάλο ταψί και χαρακώνουμε το κρέας διαγώνια.</p>
<p>Με ένα μικρό μαχαίρι κάνουμε μικρές τομές στο κρέας και μπήγουμε στις τομές τις σκελίδες σκόρδου.</p>
<p>Πασπαλίζουμε το κρέας με αλάτι και πιπέρι για να πάρει νοστιμιά.</p>
<p>Ψήνουμε το χοιρομέρι για 2 ώρες στο φούρνο.</p>
<p>Αφαιρούμε το κρέας από το φούρνο.</p>
<p><strong>Για το γλάσο:</strong></p>
<p>Σε μία μικρή κατσαρόλα βάζουμε το άλειμμα φρούτων πορτοκάλι, το ½ φλ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι, τη μουστάρδα και ανακατεύουμε.</p>
<p>Αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10 λεπτά, ανακατεύοντάς διαρκώς.</p>
<p>Αποσύρουμε το γλάσο από τη φωτιά και αλείφουμε με αυτό όλη την επιφάνεια του κρέατος.</p>
<p>Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια και το χυμό πορτοκαλιού στο ταψί με το κρέας.</p>
<p>Επιστρέφουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε το κρέας για 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.</p>
<p>Μεταφέρουμε το κρέας σε ένα ξύλο κοπής ή σε μία μεγάλη πιατέλα, το καλύπτουμε με ένα αλουμινόχαρτo και το αφήνουμε στην άκρη για 20 λεπτά.</p>
<p>Κόβουμε το χοιρομέρι σε φέτες και το σερβίρουμε με τα κρεμμυδάκια και το ζουμί του συνοδεία πικάντικου πουρέ κολοκύθας.</p>
<p>Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr</p>
<p> </p>

Σχετικά άρθρα