Κοτοσατάλατα ανατολίτικη

<p><strong>Υλικά Συνταγής</strong></p>
<p><strong>Για το κοτόπουλο</strong><br />1 (1½ κιλό) κοτόπουλο βρασμένο<br />1 μικρό κρεμμύδι<br />1 καρότο<br />1 κλωνάρι σέλερι<br />1 κλωνάρι πράσο</p>
<p><strong>Για τη σαλάτα</strong></p>
<p>400 γραμ. καρυδόψιχα αλεσμένη<br />2 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένο<br />2 μεγάλα καρότα τριμμένα<br />1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο<br />2 φέτες ψωμί<br />2 κ.σ πάπρικα γλυκιά<br />2 σκελίδες σκόρδο<br />1 κ.σ πιπέρι καγέν (πολύ καυτερό)<br />2 φλ. μαγιονέζα<br />2 φλ. ζωμός από την κότα που βράσαμε<br />μαϊντανός ψιλοκομμένος (πουδραριστός)<br />2 καθαρισμένα ρόδια<br />αλάτι</p>
<p><strong>Εκτέλεση</strong><br />Για την ανατολίτικη κοτοσαλάτα, βράζουμε το κοτόπουλο με όλα τα λαχανικά σε νερό που να τα καλύπτει, μέχρι να μαλακώσει το πουλερικό.</p>
<p>Ξεκοκαλίζουμε το κοτόπουλο και το μαδάμε σε ίνες. Μουσκεύουμε το ψωμί στο ζωμό για να μαλακώσει και το στραγγίζουμε. Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά.</p>
<p>Στη συνέχεια ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το ψωμί, τα καρύδια, το σκόρδο, πάπρικα, καγιέν, αλάτι. Μεταφέρουμε το μείγμα σε μπολ και προσθέτουμε το κοτόπουλο, το καρότο, το σέλερι, το ζωμό, τη μαγιονέζα και τα ρόδια με το μαϊντανό. Ανακατεύουμε καλά.</p>
<p>Πηγή: argiro.gr</p>
<p> </p>

Σχετικά άρθρα