Πατατοσαλάτα με τόνο και ελιές

<p><strong>Υλικά</strong></p>
<p style="text-align: justify;">10 μέτριες πατάτες<br />3 κ.σ. φύλλα πλατύφυλλο μαϊντανό, κομμένο<br />¼ φλ. κόκκινο κρεμμύδι, τεμαχισμένο<br />½ φλ. πράσινες ελιές, χωρίς κουκούτσι και χοντροκομμένες<br />½ φλ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο<br />1 κ.σ. κόκκινο ξύδι<br />¼ κ.γ. αλάτι<br />¼ κ.γ. πιπέρι<br />160 γρ τόνος κονσέρβα, σε ελαιόλαδο</p>
<p style="text-align: justify;"><br /><strong>Διαδικασία</strong></p>
<p style="text-align: justify;">Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τις πατάτες με τη φλούδα και τις σκεπάζουμε με αλατιζμένο νερό.</p>
<p style="text-align: justify;">Μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και συνεχίζουμε να σιγοβράζουμε για 20 περίπου λεπτά, μέχρι οι πατάτες να τρυπιούνται εύκολα με ένα κοφτερό μαχαίρι.</p>
<p style="text-align: justify;">Τις στραγγίζουμε, τις αφήνουμε με κρυώσουν και στη συνέχεια τις ξεφλουδίζουμε.</p>
<p style="text-align: justify;">Κόβουμε τις πατάτες σε κομμάτια και τις τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ.</p>
<p style="text-align: justify;">Προσθέτουμε το μαϊντανό, το κρεμμύδι, τις ελιές, το ελαιόλαδο, το ξύδι και το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε απαλά να ενωθούν τα υλικά.</p>
<p style="text-align: justify;">Προσθέτουμε τον τόνο μαζί με το ελαιόλαδο της κονσέρβας του και ανακινούμε απαλά το μπολ να εωθούν τα υλικά.</p>
<p style="text-align: justify;">Βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα και στη συνέχεια σερβίρουμε.</p>
<p style="text-align: justify;">Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr</p>

Σχετικά άρθρα