Σολωμός γλασέ με βαλσαμικό και μέλι

<p><strong>Συστατικά</strong></p>
<p>6 κομμάτια φιλέτο σολωμού (120-140 γρ. το καθένα)</p>
<p>1 κουταλιά ελαιόλαδο + λίγο για άλειμμα ή σπρέι λαδιού</p>
<p>2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες</p>
<p>1 κουταλιά άσπρο, ξηρό κρασί</p>
<p>1 κουταλιά μέλι</p>
<p>6 κουταλιές βαλσαμικό ξίδι</p>
<p>2 κουταλάκια μουστάρδα (Dijon καλύτερα)</p>
<p>1 κουταλάκι ψιλοκομμένα φυλλαράκια ρίγανης ή 1 κουταλάκι ξηρή ρίγανη</p>
<p>αλάτι, πιπέρι</p>
<p><strong>Βήματα</strong></p>
<p>Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C και ντύνετε ένα ταψί με αντικολλητική λαδόκολλα. Την αλείφετε με λίγο λάδι ή τη ραντίζετε με σπρέι λαδιού.</p>
<p>Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα μικρό κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε μέσα τα σκόρδα, μέχρι να μαλακώσουν χωρίς να πάρουν χρώμα.</p>
<p>Προσθέτετε το κρασί, το μέλι, το βαλσαμικό ξίδι, τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε το μίγμα στη φωτιά, για 3 περίπου λεπτά, μέχρι να πήξει ελαφρά.</p>
<p>Το αποσύρετε από τη φωτιά και ανακατεύετε μέσα τη ρίγανη.</p>
<p>Απλώνετε τα φιλέτα του ψαριού πάνω στη λαδόκολλα (αν έχουν πέτσα να είναι προς τα κάτω) και τα αλείφετε με γλάσο βαλσαμικού (όχι όλο).</p>
<p>Τα ψήνετε στο φούρνο για 14-15 περίπου λεπτά.</p>
<p>Τα αλείφετε ξανά με το υπόλοιπο γλάσο βαλσάμικου και τα μεταφέρετε σε πιατέλα (αφήνοντας την πέτσα στο ταψί).</p>
<p><strong>ΤΙP: </strong>Αν θέλετε, μπορείτε να σερβίρετε το σολωμό γλασέ με σαλάτα από ανάμικτα τρυφερά φύλλα (συσκευασίας) φτιάχνοντας επιπλέον γλάσο και χρησιμοποιώντας το σαν ντρέσινγκ.</p>
<p>Πηγή: xrysessyntages.com</p>
<p> </p>

Σχετικά άρθρα