Χοιρινό καρέ με κρούστα

<p><strong>Υλικά Συνταγής</strong></p>
<p>1 ολόκληρο (περίπου 2 κιλά) χοιρινό καρέ</p>
<p>1/2 φραντζόλα ψωμί 2-3 ημερών</p>
<p>2 κ.σ. μουσταρδα</p>
<p>2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο</p>
<p>3 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος</p>
<p>3 κ.σ. ελαιόλαδο</p>
<p>αλάτι</p>
<p>φρεσκοτριμμένο πιπέρι</p>
<p><strong>Εκτέλεση</strong></p>
<p>Για να κάνουμε το χοιρινό καρέ με κρούστα, αγοράζουμε ολόκληρο το χοιρινό καρέ (ενωμένες μπριζόλες) και ζητάμε από τον κρεοπώλη να καθαρίσει (ξύσει) τις άκρες του, 3-4 εκ., ώσπου να φανούν τα κόκαλα.</p>
<p>Βάζουμε το καρέ σε λαμαρίνα, το αλατοπιπερώνουμε και το ψήνουμε για 15΄ στους 220 βαθμούς C, να ροδίσει ελαφρά. Το αφήνουμε λίγο να κρυώσει.</p>
<p>Στο μεταξύ τρίβουμε το μπαγιάτικο ψωμί στον τρίφτη ή στο μίξερ σε ψίχουλα. Τα τοποθετούμε σε μπολ, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με το μαϊντανό, προσθέτουμε το σκόρδο και αλατοπιπερώνουμε. Ζυμώνουμε καλά το μείγμα.</p>
<p>Με ένα πινέλο αλείφουμε το μισοψημένο καρέ με τη μουστάρδα. Με τα χέρια κολλάμε επάνω στο κρέας την κρούστα ψωμιού και την πατάμε καλά, να κολλήσει. Με προσοχή σηκώνουμε το καρέ όρθιο και ενώνουμε τις δύο άκρες του, σχηματίζοντας κορόνα. Το δένουμε με διπλό σπάγκο.</p>
<p>Ξαναψήνουμε το καρέ για περίπου 1 ώρα και 15΄. Αφαιρούμε τον σπάγκο και το βγάζουμε ολόκληρο σε πιατέλα.</p>
<p>Πηγή: argiro.gr</p>

Σχετικά άρθρα