Mini για κάθε γούστο

Του ΣΠΥΡΟΥ ΡΕΚΚΑ

Μαθήματα διαχείρισης επιτυχημένων μοντέλων που σημειώνουν εμπορικές επιδόσεις και στην Ελλάδα δίνει η Mini. Τα βρετανικά αυτοκίνητα Mini Countryman και Mini Paceman, που έχουν την τύχη να ακολουθούν τη φιλοσοφία της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας BMW σε όλους τους τομείς, από τον Ιούλιο θα διατίθενται με νέες δυνατότητες εξατομίκευσης.

Καθορίστηκαν τρία καινούργια σπορ πακέτα: John Cooper Works Exterior Package, John Cooper Works Interior Package και John Cooper Works Chili Package. Αργότερα το Paceman θα εφοδιάζεται με κεντρική κονσόλα πίσω (στάνταρ), που θα περιλαμβάνει ενσωματωμένους αποθηκευτικούς χώρους και μία πρίζα παροχής ρεύματος 12 Volt.

Επίσης, διευρύνεται η γκάμα των εκδόσεων με σύστημα τετρακίνησης ALL4. Ετσι, τα Cooper Countryman και Cooper Paceman θα μπορούν να μεταφέρουν την ισχύ τους και στους τέσσερις τροχούς. Στα τετρακίνητα η ροπή των τετρακύλινδρων κινητήρων ισχύος 122 ίππων κατανέμεται στους εμπρός και πίσω τροχούς για βελτιωμένη πρόσφυση σε ολισθηρές επιφάνειες και αυξημένη σταθερότητα στις στροφές.

Αλλαγές όμως έγιναν και στα κιβώτια ταχυτήτων. Ο ατμοσφαιρικός κινητήρας των 1.600 κ.εκ., ισχύος 122 ίππων, συνδυάζεται με 6άρι μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων. Ο υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας 1.600 κ.εκ. με τεχνολογία Twin Scroll Turbo, ισχύος 122 ίππων και με ροπή άνω των 16 χλγμ., διατίθεται με 6τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Ευχάριστα νέα και για τους λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Το John Cooper Works Exterior Package διατίθεται για όλες τις εκδόσεις κινητήρων και συστημάτων κίνησης των Countryman και Paceman. Περιλαμβάνει σπορ ρυθμίσεις ανάρτησης, 18άρες ζάντες αλουμινίου, εμπρός ποδιά με ενσωματωμένους αεραγωγούς για ψύξη των φρένων, αποκλειστικά μαρσπιέ και πίσω προφυλακτήρα με διαχύτη.

Σχετικά άρθρα