Κεφτεδάκια με κόκκινο πιπέρι και πιπεριά φλωρίνης

<p><br /><strong>Υλικά</strong><br />1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος ή κοτόπουλου (κατά προτίμηση από μπούτι)<br />2 πιπεριές Φλωρίνης (από βάζο), ψιλοκομμένες<br />2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες (ή όσο θέλουμε)<br />2 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά<br />2 κουτ. σούπας γιαούρτι<br />2 κουτ. σούπας μαϊντανός, ψιλοκομμένος<br />4 – 5 κουτ. σούπας φρυγανιά, τριμμένη<br />3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα, ή 1 μικρό ξερό σε καρεδάκια<br />1 κουτ. γλυκού κύμινο, σε σκόνη<br />1 κουτ. σούπας κοκκινοπίπερο ή πάπρικα, σε σκόνη<br />αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο μπούκοβο (προαιρετικά)</p>
<p><strong>Για το τηγάνισμα</strong></p>
<p>ελαιόλαδο<br />περίπου 100 γρ. αλεύρι</p>
<p><strong></strong><br /><strong>Διαδικασία</strong></p>
<p style="text-align: justify;">Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε τον κιμά μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε καλά μέχρι να προκύψει ένα ενιαίο, αφράτο μείγμα. Αν είναι σφιχτό, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και 1 – 2 κουτ. σούπας κρύο νερό. Πλάθουμε το μείγμα σε μικρά κεφτεδάκια, στρογγυλά ή πλακέ. Αλευρώνουμε τα κεφτεδάκια. Ζεσταίνουμε 3 εκ. ελαιόλαδο από τον πυθμένα του τηγανιού σε μέτρια φωτιά και τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια σε δόσεις μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα απ’ όλες τις πλευρές. Με τρυπητή κουτάλα τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και τα σερβίρουμε σε πιατέλα ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου, συνοδεύοντάς τα, αν θέλουμε, με ντιπ γιαουρτιού με πάπρικα και δυόσμο.</p>
<p style="text-align: justify;">Πηγή: gastronomos.gr</p>

Σχετικά άρθρα