Υπέροχη συνταγή για γιουβαρλάκια

<p><strong>Συστατικά</strong></p>
<p>500 γρ. κιµά βοδινό</p>
<p>½ φλ. ρύζι γλασέ</p>
<p>2 κουταλιές ελαιόλαδο</p>
<p>2 αβγά, το ένα χωρισµένο</p>
<p>1 µέτριο κρεµµύδι τριµµένο</p>
<p>2 κουταλιές ψιλοκοµµένο άνηθο</p>
<p>1 κουταλιά ψιλοκοµµένο µαϊντανό</p>
<p>1 ½ λεµόνι το χυµό</p>
<p>½ κοφτή κουταλιά αλεύρι</p>
<p>αλάτι, πιπέρι</p>
<p><strong>Βήματα</strong></p>
<p>Βάζετε τον κιµά µε το ρύζι, το ελαιόλαδο, το κρεµµύδι, το µαϊντανό, 1 κουταλιά άνηθο, αλάτι, πιπέρι και το ασπράδι του αβγού και τα ζυµώνετε µέχρι να γίνει ένα οµοιογενές µίγµα.</p>
<p>Αφήνετε το µίγµα να ξεκουραστεί για 20 περίπου λεπτά και να σµίξουν τα αρώµατά του και ύστερα το πλάθετε σε µικρά στρογγυλά γιουβαρλάκια (25 περίπου).</p>
<p>Βράζετε σε µια κατσαρόλα σε µέτρια φωτιά, 3 φλιτζάνια νερό µε αλάτι και ρίχνετε µέσα τµηµατικά τα γιουβαρλάκια.</p>
<p>Τα αφήνετε να σιγοβράσουν σε µέτρια φωτιά για 20 περίπου λεπτά, µέχρι να µαλακώσει το ρύζι.</p>
<p>Ρίχνετε µέσα τον υπόλοιπο άνηθο και τον αφήνετε να βράσει για 5 περίπου λεπτά.</p>
<p>Στο µεταξύ, χτυπάτε το ολόκληρο αβγό µε τον κρόκο σε ένα µπολ και προσθέτετε µέσα τµηµατικά το χυµό του λεµονιού, συνεχίζοντας το χτύπηµα.</p>
<p>Προσθέτετε µε κουτάλα ζωµό από τη σούπα για να ζεσταθεί το µίγµα, συνεχίζοντας το χτύπηµα. Σε ένα µπολάκι διαλύετε το αλεύρι σε ½ φλιτζανάκι κρύο νερό και το ρίχνετε στη σούπα.</p>
<p>Αφήνετε να πάρει µια βράση και ύστερα ανακατεύετε µέσα το αβγολέµονο (προσεχτικά για να µη σπάσουν τα γιουβαρλάκια).</p>
<p>Ελέγχετε το αλατοπίπερο και µόλις αρχίζει να κοχλάζει ξανά η σούπα την αποσύρετε από τη φωτιά.</p>
<p>Πηγή: xrysessyntages.com</p>
<p> </p>

Σχετικά άρθρα