Κεφτέδες γαλοπούλας με καρότο και πάπρικα

<p><strong>Υλικά</strong></p>
<p>600 γρ. κιμάς από γαλοπούλα, περασμένος μία φορά από τη μηχανή και πολύ κρύος</p>
<p>1 ξερό κρεμμύδι, λιωμένο στο μούλτι</p>
<p>1 φέτα ψωμί ολικής άλεσης, μουσκεμένη σε νερό και στυμμένη</p>
<p>2 ασπράδια αυγών χτυπημένα σε ελαφριά μαρέγκα</p>
<p>2 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος</p>
<p>2 κ.σ. δυόσμος, ψιλοκομμένος</p>
<p>2/3 κ.γ. καπνιστή πάπρικα</p>
<p>2 κ.σ. ελαιόλαδο</p>
<p>αλατοπίπερο, κατά βούληση</p>
<p>2 καρότα, ψιλοτριμμένα</p>
<p><strong>Σάλτσα</strong></p>
<p>200 γρ. γιαούρτι light</p>
<p>2 κ.σ. δυόσμος, ψιλοκομμένος</p>
<p>αλατοπίπερο, κατά βούληση</p>
<p><strong>Διαδικασία</strong></p>
<p>Βάζουμε σε ένα μπολ τον κιμά, το κρεμμύδι, το ψωμί, τα ασπράδια, τα μυρωδικά, την πάπρικα και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Προσθέτουμε το λάδι και ανακατεύουμε λίγο ακόμη. Στύβουμε ελαφρώς με τις παλάμες μας τα καρότα (πάνω από μπολ, ώστε να μαζέψουμε το χυμό τους) και τα προσθέτουμε στο μείγμα.</p>
<p>Ζυμώνουμε καλά, βρέχοντας τα χέρια μας συχνά με κρύο νερό. Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια και τα ακουμπάμε σε λαδωμένο ταψί. Τα βάζουμε στην κατάψυξη για 30 λεπτά ή στη συντήρηση για 1 ώρα, να σφίξουν.</p>
<p>Προθερμαίνουμε καλά το φούρνο στους 220° C. Ψήνουμε στη μεσαία σκάλα για 12 – 15 λεπτά, γυρνώντας τα στα 10 λεπτά. Τα βγάζουμε σε πιατέλα. Δεν πετάμε τα υγρά του ταψιού.</p>
<p><strong>Σάλτσα:</strong> Ρίχνουμε τα υγρά του ταψιού στο μούλτι, προσθέτουμε τα υλικά της σάλτσας και το χυμό του καρότου που κρατήσαμε και χτυπάμε για 1 λεπτό. Σερβίρουμε τους κεφτέδες με τη σάλτσα.</p>
<p>Πηγή: gastronomos.gr</p>

Σχετικά άρθρα