ΗΠΑ και Ρωσία στήνουν "κόκκινη γραμμή" επικοινωνίας για να αποτρέψουν ηλεκτρονικό πόλεμο

Οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ και της Ρωσίας, συμφώνησαν να ανοίξουν απευθείας δίαυλο τηλεφωνικής επικοινωνίας, για να αποτραπεί το ενδεχόμενο ηλεκτρονικού πολέμου μεταξύ τους.

Οι δύο χώρες στα πλαίσια της συνόδου των ισχυρότερων χωρών του πλανήτη G-8, συμφώνησαν επίσης να ανταλλάσουν πληροφορίες σε τακτική βάση σχετικές με συμβάντα hacking και άλλου είδους κυβερνοεπιθέσεις που θα εντοπίζουν.

Η συμφωνία έρχεται μετά από δύο χρόνια μεταξύ τους διαπραγματεύσεων, σχετικά με το ποιες πληροφορίες θα διακινούνται και με ποιον τρόπο.

Μέσα στον επόμενο μήνα, οι αρμόδιες υπηρεσίες των δύο χωρών θα ξεκινήσουν να μοιράζονται τεχνικές πληροφορίες σε θέματα ηλεκτρονικής ασφαλείας σε κρίσιμα συστήματα.

Οι πληροφορίες θα διακινούνται ηλεκτρονικά, αλλά σε έκτακτες και ιδιαίτερα σημαντικές περιπτώσεις θα μπορούν να έχουν και άμεση τηλεφωνική επικοινωνία, μέσω του ειδικού κέντρου που υφίσταται για το ενδεχόμενο “πυρηνικής απειλής” και λειτουργεί σε 24ωρη βάση στις δύο χώρες.

Ο συγκεκριμένος δίαυλος επικοινωνίας, στήθηκε μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας το 1988 στα τέλη του Ψυχρού Πολέμου, με στόχο την αποτροπή ενός πυρηνικού πολέμου μεταξύ τους.

Πηγή:e-pcmag.gr

Σχετικά άρθρα