Σαλάτα με κινόα, κοτόπουλο και πιπεριές

<p><strong>Υλικά</strong></p>
<p>225 γρ κινόα<br />25 γρ βούτυρο<br />1 κόκκινη πιπεριά τσίλι, λιωμένη<br />1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη<br />400 γρ φιλέτο από στήθος κοτόπουλου<br />1 ½ κ.σ. ελαιόλαδο<br />300 γρ ντομάτες, χοντροκομμένες<br />μια χούφτα ελιές μαύρες, χωρίς κουκούτσι<br />1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο<br />100 γρ φέτα, τριμμένη<br />λίγα φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα<br />χυμός και ξύσμα 1/2 λεμονιού</p>
<p><strong>Διαδικασία</strong></p>
<p>Μαγειρεύουμε την κινόα σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο, στραγγίζουμε και ξεπλένουμε με κρύο νερό.</p>
<p>Στο μεταξύ, κάνουμε μια πάστα με το βούτυρο, το τσίλι και το σκόρδο.</p>
<p>Βάζουμε το φιλέτο στήθος κοτόπουλου σε 2 κ.γ. ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε. Το απλώνουμε σε ένα ζεσταμένο τηγάνι-σχάρα και ψήνουμε για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά.</p>
<p>Μεταφέρουμε το φιλέτο από στήθος κοτόπουλου σε μια πιατέλα, προσθέτουμε το μείγμα βουτύρου και αφήνουμε στην άκρη να λιώσει και να απλωθεί πάνω του το βούτυρο.</p>
<p>Σε ένα μπολ, βάζουμε τις ντομάτες, τις ελιές, το κρεμμύδι, τη φέτα και το δυόσμο.</p>
<p>Προσθέτουμε την κινόα και ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και αλατοπιπερώνουμε.</p>
<p>Σερβίρουμε με το φιλέτο από στήθος κοτόπουλου με τη σως βουτύρου, την κινόα και συνοδεία πράσινης σαλάτας.</p>
<p>Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr</p>

Σχετικά άρθρα