Τηγανιτά μπαστουνάκια λαχανικών

<p><strong>Υλικά</strong></p>
<p>200 γρ. καρότα<br />200 γρ. φασολάκια λεπτά <br />100 γρ. µελιτζάνες<br />440 γρ. ρεβιθάλευρο ή αλεύρι για όλες τις χρήσεις <br />2 κουτ. γλυκού τσίλι, σε σκόνη<br />2 κουτ. γλυκού κουρκουµάς, σε σκόνη <br />1/2 κουτ. γλυκού σκόρδο, σε σκόνη<br />4 κουτ. σούπας αποξηραµένα φύλλα κάρι, τριµµένα (σε ορισµένα µπαχαράδικα), προαιρετικά<br />λάδι για το τηγάνισµα<br />αλάτι</p>
<p><br /><strong>Διαδικασία</strong></p>
<p>Κόβουµε τα καρότα και τις µελιτζάνες σε λεπτά µπαστουνάκια. Ανακατεύουµε το ρεβιθάλευρο, τη σκόνη τσίλι, τον κουρκουµά, τη σκόνη σκόρδου και λίγο αλάτι. Ρίχνουµε τόσο νερό ώστε να δηµιουργήσουµε έναν πηχτό χυλό που θα συγκρατήσει τα λαχανικά. Αναµειγνύουµε απαλά τα λαχανικά και τα φύλλα κάρι µε τον χυλό.</p>
<p>Γεµίζουµε κατά το 1/3 µε λάδι µια κατσαρόλα και ζεσταίνουµε σε δυνατή φωτιά. Με µια κουτάλα βυθίζουµε τα µπαστουνάκια µε τον χυλό στο λάδι. Με τον χυλό θα κολλήσουν µεταξύ τους και θα δηµιουργηθεί µια κρούστα γύρω τους καθώς µαγειρεύονται. Τηγανίζουµε για 2-3 λεπτά ή µέχρι να χρυσίσουν. Στραγγίζουµε σε απορροφητικό χαρτί. Αλατίζουµε και σερβίρουµε.</p>
<p>Πηγή: gastronomos.gr<br /><strong><span>Text and Photography 2008 Murdoch Books</span></strong><br /> </p>

Σχετικά άρθρα