Πανέυκολο και πεντανόστιμο σουφλέ με φουντούκια

<p><strong>Συστατικά</strong></p>
<p>200 γρ. μαύρη σοκολάτα (55-70% περιεκτικότητας σε κακάο), ψιλοκομμένη,<br />175 γρ. ανάλατο βούτυρο + επιπλέον για άλειμμα,<br />4 αβγά,<br />2/3 φλ. ζάχαρη,<br />2 ½ κουταλιές αλεσμένα φουντούκια,<br />2 ½ κουταλιές αλεύρι + επιπλέον για πασπάλισμα,</p>
<p><br /><strong>Βήματα</strong></p>
<p>Βήμα 1<br />Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C.</p>
<p>Βήμα 2<br />Ντύνετε με αντικολλητική λαδόκολλα τον πάτο και βουτυρώνετε 6 ατομικά σκεύη για σουφλέ από πυρίμαχη πορσελάνη (χωρητικότητας περίπου ½ φλ.).</p>
<p>Βήμα 3<br />Ύστερα τα πασπαλίζετε με αλεύρι.</p>
<p>Βήμα 4<br />Λιώνετε τη σοκολάτα μαζί με το βούτυρο σε μπεν μαρί (σε ένα μπολ πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει, χωρίς ο πάτος του να αγγίζει στο νερό) ανακατεύοντας συνεχώς.</p>
<p>Βήμα 5<br />Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε τα αβγά με τη ζάχαρη, τα φουντούκια και το αλεύρι, μέχρι να ομογενοποιηθούν.</p>
<p>Βήμα 6<br />Ύστερα, ανακατεύετε μέσα σιγά- σιγά τη λιωμένη σοκολάτα και αφήνετε το μίγμα να κρυώσει.</p>
<p>Βήμα 7<br />Μοιράζετε το μίγμα στα προετοιμασμένα σκεύη- πρέπει να φτάνει μέχρι τα 2/3 του ύψους τους – και τα βάζετε σε ένα ταψί (όχι τη σχάρα) του φούρνου.</p>
<p>Βήμα 8<br />Τα ψήνετε για 10-15 λεπτά ή μέχρι οι άκριες τους να κάνουν μικρά σκασίματα, αλλά το κέντρο τους να είναι ακόμη ρευστό.</p>
<p>Πηγή: xrysessyntages.gr</p>

Σχετικά άρθρα