Φιλέτο σολωμού με αμύγδαλα

<p>Η συνταγή για Φιλέτο Σολωμού με Αμύγδαλα είναι ξεχωριστή και πολύ νόστιμη! Με λίγες μόνο κινήσεις μπορούμε να ετοιμάσουμε αυτό το ελαφρύ και υγιεινό γεύμα και να εντυπωσιάσουμε και τους πιο απαιτητικούς μας καλεσμένους!</p>
<p><br />Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά<br />Μερίδες: 2</p>
<p><strong>Υλικά Συνταγής</strong></p>
<p>2 φιλέτα σολωμού 250-300 γρ το κάθε ένα<br />ξύσμα από μισό λεμόνι<br />χυμό από μισό λεμόνι<br />2 κ. μουστάρδα Ντιζόν<br />1 κ. ελαιόλαδο<br />4 κ. φιλέ αμυγδάλου<br />αλάτι<br />πιπέρι<br />2 τσαμπιά με ντοματίνια</p>
<p><strong>Εκτέλεση Συνταγής</strong></p>
<p>Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C στον αέρα.</p>
<p>Σε ένα μπολ προσθέτουμε το λεμόνι, το ξύσμα του, τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο και το φιλέ αμυγδάλου και ανακατεύουμε προσεκτικά. Αλατοπιπερώνουμε και χωρίζουμε το μείγμα στα δύο.</p>
<p>Τοποθετούμε τα δύο φιλέτα σολωμού σε ένα ταψί με λαδόκολλα και από πάνω από κάθε φιλέτο σολωμού απλώνουμε το μείγμα με τα αμύγδαλα.</p>
<p>Δίπλα από το κάθε ένα φιλέτο σολωμού τοποθετούμε το τσαμπί από τις ντομάτες. Το ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι.<br />Ψήνουμε το Φιλέτο Σολωμού στο φούρνο για 10-12 λεπτά, ανάλογα με το πάχος του σολωμού.</p>
<p>Σερβίρουμε το Φιλέτο Σολωμού με Αμύγδαλα μαζί με τα ψημένα ντοματίνια.</p>
<p>Πηγή: alwayshungry.gr</p>

Σχετικά άρθρα