Μιλφέιγ

<p><strong>Υλικά </strong></p>
<p>1 έτοιμο, ανοιγμένο φύλλο ζύμης σφολιάτας,<br />1 αβγό, ελαφρά χτυπημένο για άλειμμα,<br />ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα.<br />Για την κρέμα:<br />3 φλ. (3/4 λίτρου) γάλα,<br />4 κουταλιές ζάχαρη,<br />4 ½ κουταλιές σκόνη κάσταρντ</p>
<p><strong>Βήματα</strong></p>
<p><strong></strong><br /> <strong>Βήμα 1</strong></p>
<p style="text-align: justify;">Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220°C. Ανοίγετε το φύλλο της σφολιάτας, το κόβετε σε 3 ίσα κομμάτια/λωρίδες κατά μήκος (ξεκινώντας από μια στενή πλευρά και καταλήγοντας στην απέναντι) και τα απλώνετε αραιά πάνω σε ένα ελαφρά υγραμένο ταψί του φούρνου, ντυμένο με αντικολλητική λαδόκολλα. Με ένα μαχαιράκι, χαράζετε την επιφάνειά τους διαγώνια, σταυρωτά (σε ρόμβους), προσέχοντας να μην πάτε βαθιά και να τρυπήσετε τη ζύμη. Τα αλείφετε με αβγό και τα ψήνετε στο φούρνο για 15-20 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζετε προσεχτικά πάνω σε σχάρα και τα αφήνετε να κρυώσουν εντελώς.</p>
<p><strong>Βήμα 2</strong></p>
<p style="text-align: justify;">Στο μεταξύ, ετοιμάζετε την κρέμα: Διαλύετε τη σκόνη κάσταρντ σε 1 φλ. γάλα. Βάζετε τα υπόλοιπα 2 φλ. γάλα σε ένα κατσαρόλι μαζί με τη ζάχαρη και ανακατεύετε το μίγμα στη φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Το αφήνετε να κοχλάσει και προσθέτετε το γάλα με τη διαλυμένη κάσταρντ, χαμηλώνετε τη φωτιά και το ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να πήξει σε κρέμα. Αποσύρετε το κατσαρόλι από τη φωτιά και αφήνετε την κρέμα να κρυώσει.</p>
<p><strong>Βήμα 3</strong></p>
<p style="text-align: justify;">Κόβετε με κοφτερό μαχαίρι (ή με το εργαλείο-ροδέλα) κάθε κομμάτι της σφολιάτας σε 6 ίσα, ορθογώνια κομμάτια (θα έχετε σύνολο 18 κομμάτια). Μοιράζετε στα 6 τη μισή κρέμα με ένα κουτάλι (2 κουταλιές περίπου). Τα σκεπάζετε με άλλα 6 κομμάτια σφολιάτας και επαναλαμβάνετε το ίδιο με την υπόλοιπη κρέμα. Τελειώνετε τα μιλφέιγ με τα υπόλοιπα κομμάτια της σφολιάτας και τα πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.</p>
<p>Πηγή: xrysessyntages.gr</p>

Σχετικά άρθρα