Τυρόπιτα με χαλλούμι και πράσα

<p><strong>Συστατικά</strong></p>
<p>1 φύλλο σφολιάτα<br />3 πράσα (το άσπρο µέρος τους), σε ροδέλες<br />1 κρεµµύδι σε φετάκια<br />250 γρ. τριµµένο χαλλούµι και λίγη φέτα<br />70 γρ. φρέσκο βούτυρο<br />40 γρ. αλεύρι<br />½ κιλό γάλα<br />2 αβγά<br />αλάτι, πιπέρι.</p>
<p><strong>Βήματα</strong></p>
<p>Βήμα 1<br />Στρώνω τη σφολιάτα σε στρογγυλό ταψάκι (28εκ.) και την τρυπώ µε πιρούνι.</p>
<p>Βήμα 2<br />Το βάζω στο ψυγείο.</p>
<p>Ετοιµάζω τη γέµιση:<br /> Βήμα 1<br />Σοτάρω στο µισό βούτυρο τα πράσα και το κρεµµύδι και τα αφήνω να κρυώσουν.</p>
<p>Βήμα 2<br />Προσθέτω το 1/3 από το τριµµένο χαλλούµι, λίγη φέτα και αλατοπίπερο.</p>
<p>Βήμα 3<br />Στρώνω τη γέµιση στο ταψάκι πάνω από τη σφολιάτα.</p>
<p>Βήμα 4<br />Ετοιµάζω την µπεσαµέλ:<br /> Βήμα 1<br />Ζεσταίνω σε κατσαρολάκι το υπόλοιπο βούτυρο και ρίχνω το αλεύρι σιγά-σιγά.</p>
<p>Βήμα 2<br />Προσθέτω το γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς µέχρι να πήξει.</p>
<p>Βήμα 3<br />Τότε προσθέτω τα 2 αβγά χτυπηµένα, το υπόλοιπο χαλλούµι και αλατοπίπερο. Την απλώνω πάνω από τη γέµιση.</p>
<p>Βήμα 4<br />Την ψήνω στους 150-170C στον αέρα, για 40 λεπτά περίπου ή µέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.</p>
<p>Πηγή: xrysessyntages.gr</p>
<p> </p>
<p> </p>

Σχετικά άρθρα