Άγιος ο Πάπας Ιωάννης Παύλος ΙΙ;

Πιο γρήγορα από κάθε άλλον σύγχρονο θα ανακηρυχθεί άγιος ο Πάπας Ιωάννης Παύλος ΙΙ, ο οποίος έφυγε το 2005, καθώς το Βατικανό με μυστική διαδικασία επικύρωσε ένα μυστηριώδες θαύμα, το οποίο μέχρι σήμερα κρατείτο κρυφό.

Λέγεται ότι ο Πάπας θεράπευσε μία γυναίκα από την Κόστα Ρίκα που έπασχε από σοβαρή εγκεφαλική βλάβη και ήταν ένα βήμα από τον τάφο. Η Αγία Έδρα δεν έχει ανακοινώσει επίσημα λεπτομέρειες για το θαύμα, αλλά ειδικοί αναφέρθηκαν στη θαυματουργή δύναμη του Πάπα, καθώς οι συγγενείς της γυναίκας που χαροπάλευε προσευχήθηκαν στη μνήμη του Πάπα και η γυναίκα επανήλθε στη ζωή, σύμφωνα με την Telegraph. Η Καθολική Εκκλησία απαίτησε έρευνα για το περιστατικό και οι γιατροί επιβεβαίωσαν ότι η επιστήμη δεν μπορούσε να θεραπεύσει τη γυναίκα, ενώ το γεγονός δεν εξηγείται επιστημονικά.

Επιτροπή θεολόγων ενέκρινε το θαύμα, σύμφωνα με αρμόδιο εκπρόσωπο από το Βατικανό. Τώρα η υπόθεση θα ανατεθεί σε επιτροπή καρδιναλίων και στη συνέχεια στον Πάπα Φραγκίσκο.

Ο Ιωάννης Παύλος αναμένεται να αγιοποιηθεί τον Οκτώβριο περίπου, ακριβώς στην επέτειο της 35ης εκλογής του. Αν όλα πάνε καλά, αναμένεται επίσημη ανακοίνωση τον Ιούλιο, ακριβώς στα οκτώ χρόνια από τον θάνατό του το 2005. Αν και οι άγιοι αγιοποιούνταν πολύ γρήγορα στον Μεσαίωνα, σήμερα η διαδικασία παίρνει δεκαετίες, ακόμη κι αιώνες. Αυτό σημαίνει ότι η διαδικασία που ακολουθείται για τον Ιωάννη Παύλο έχει σπάσει τα ρεκόρ της μοντέρνας εποχής. Πριν από αυτόν, η πιο σύντομη αγιοποίηση διήρκεσε 27 χρόνια και αποδόθηκε στον ιδρυτή του Opus Dei, Josemaria Escriva, το 2002.

Μετά την κοίμηση του Πολωνού Ποντίφικα, ο διάδοχός του Βενέδικτος ΙΣΤ παρέκαμψε την πενταετή περίοδο αναμονής και επ΄τρεψε την έρευνα στη ζωή και τις αρετές του αείμνηστου Ποντίφικα να αρχίσει σχεδόν αμέσως. Ο Πάπας έπρεπε να είχε κάνει τουλάχιστον δύο θαύματα για να θεωρηθεί άγιος. Την πρώτη φορά λέγεται ότι αν και νεκρός παρενέβη και βοήθησε ώστε να θεραπευθεί μία Γαλλίδα μοναχή, που ονομάζεται αδερφή Marie Simon-Pierre, η οποία έπασχε από Πάρκινσον. Του αποδόθηκε το θαύμα το 2011. Οι Καθολικοί σε όλο τον κόσμο τώρα αναμένουν η εκκλησία να εγκρίνει και το δεύτερο θαύμα του. Χιλιάδες θα ταξιδέψουν στο Βατικανό ώστε να παρακολουθήσουν την τελετή αγιοποίησης.

ΠΗΓΗ: NEW YORK DAILY NEWS, TELEGRAPH

Σχετικά άρθρα