Πρόστιμο στον ηθοποιό για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ

Δικαστήριο της γαλλικής πρωτεύουσας επέβαλε πρόστιμο ύψους 4.000 ευρώ στον ηθοποιό Ζεράρ Ντεπαρντιέ για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ και αφαίρεση της άδειας οδήγησης για έξι μήνες.

Η ποινή συνδέεται με ένα τροχαίο ατύχημα στο οποίο ενεπλάκη ο ηθοποιός τον Νοέμβριο στο Παρίσι σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο

.

Ο Ντεπαρντιέ, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα δήλωσε σε γαλλική εφημερίδα ότι η αδυναμία του στο αλκοόλ “εντάσσεται στην σκανδαλώδη φύση του”, είχε τεθεί υπό κράτηση από την αστυνομία όταν τράκαρε το σκούτερ του.

Από το ατύχημα δεν προκλήθηκε κάποιος τραυματισμός, αλλά το επίπεδο του αλκοόλ που εντοπίστηκε στο αίμα του ηθοποιού ήταν τρεις φορές υψηλότερο από το επιτρεπτό.

Εναν μήνα αργότερα, ο ηθοποιός ήρθε και πάλι στη δημοσιότητα όταν ενεπλάκη σε διαμάχη με τις γαλλικές αρχές με αφορμή την φορολόγηση των ατόμων με υψηλό εισόδημα.

Η κατάληξη ήταν ο 64χρονος Ντεπαρντιέ να λάβει ρωσικό διαβατήριο από τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.Στη συνέντευξη που παραχώρησε την περασμένη εβδομάδα στην Le Journal du Dimanche, περιέγραψε τον εαυτό του ως “γαλλο-ρώσο” ηθοποιό και “πολίτη του κόσμου”.

“Εχω επτά διαβατήρια από πολλές χώρες που αγαπώ. Τέλος πάντων, θα ήθελα να έχω. Α, σκέφτομαι να ζητήσω ένα αλγερινό διαβατήριο”, είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά άρθρα