Εξαρθρώθηκε τρομοκρατικό δίκτυο που συνδέεται με την Αλ Κάιντα

Δίκτυο που συνδέεται με την Αλ Κάιντα εξαρθρώθηκε σήμερα το πρωί στη Θέουτα, ισπανικό θύλακα στη βόρεια ακτή του Μαρόκου, και οκτώ άνθρωποι συνελήφθησαν, ανακοίνωσε το ισπανικό υπουργείο Εσωτερικών.

“Εξαρθρώσαμε δίκτυο υπεύθυνο για την αποστολή μαχητών σε τρομοκρατικές ομάδες που συνδέονται με την Αλ Κάιντα και οι οποίες επιχειρούν στη Συρία”, αναφέρεται στην ανακοίνωση. Το δίκτυο είχε ως βάση την πόλη Φνίντεκ του Μαρόκου και κατά των συλληφθέντων θα ασκηθεί δίωξη για συμμετοχή σε τρομορκατική οργάνωση.

Η επιχείρηση έγινε τα ξημερώματα από την αστυνομία και την εθνοφυλακή οι οποίες είχαν αρχίσει τις έρευνες για το δίκτυο το 2009 και 2011 αντίστοιχα.

“Το ισπανο-μαροκινό δίκτυο που εξαρθρώθηκε έχει την ευθύνη για την αποστολή τζιχαντιστών σε ομάδες που συνδέονται με την Αλ Κάιντα στη Συρία”, σύμφωνα με το αποτέλεσμα της αστυνομικής έρευνας.

“Δεκάδες άνθρωποι, ορισμένοι από τους οποίους ανήλικοι, αναχώρησαν από τη Θέουτα και από το μαροκινό έδαφος υπό την κάλυψη αυτού του τρομοκρατικού δικτύου”.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι ορισμένοι από τους τζιχαντιστές πραγματοποίησαν επιθέσεις αυτοκτονίας, ενώ άλλοι στάλθηκαν σε στρατόπεδα εκπαίδευσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών που διευκρινίζει ότι πολλές ομάδες τζιχαντιστών περιμένουν για να αναχωρήσουν από την Ισπανία με προορισμό τη Συρία.

“Με έδρα τη Θέουτα και το Φνίντεκ, αυτό το δίκτυο προχωρούσε σε στρατολόγηση, κατάρτιση, οργάνωση και χρηματοδότηση των ταξιδιών σε συνεργασία με άλλους τρομοκράτες και σύμφωνα με οδηγίες που προέρχονται από την τρομοκρατική οργάνωση Αλ Κάιντα”, αναφέρεται στην ανακοίνωση, όπου διευκρινίζεται ότι η επιχείρηση εξάρθρωσης του δικτύου συνεχίζεται.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα