Λάρισα: Εξιχνιάστηκαν απάτες κατά ηλικιωμένων

Δώδεκα περιπτώσεις απάτης η απόπειρας απάτης και κλοπής εις βάρος ηλικιωμένων εξιχνιάσθηκαν μετά την σύλληψη δυο ατόμων από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας.

Πρόκειται για δυο άνδρες ηλικίας 37 και 29 ετών, οι οποίοι μαζί με άγνωστους μέχρι στιγμής συνεργούς τους, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα και από τον Οκτώβριο του 2012 μέχρι την σύλληψη τους προέβαιναν σε απάτες, απόπειρες απάτης και κλοπές σε βάρος ηλικιωμένων στη Λάρισα και την ευρύτερη περιοχή της.

Μάλιστα στην διάρκεια της δράσης τους κατάφεραν να αποσπάσουν από τα θύματά τους, το ποσό των 13.450 ευρώ συνολικά αλλά και χρυσαφικά αξίας 9.500 ευρώ.

Τα μέλη της ομάδας με την ίδια ή διαφορετική σύνθεση κάθε φορά πλησίαζαν τους ηλικιωμένους και προσποιούμενοι είτε τους εφοριακούς, είτε τους λογιστές, είτε οικείους συγγενικών τους προσώπων, κατάφερναν να τους εξαπατούν και να τους αποσπούν χρηματικά ποσά, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις προέβαιναν σε κλοπές χρημάτων και κοσμημάτων με τη μέθοδο της απασχόλησης.

Οι δύο δράστες εντοπίστηκαν προχθές από τους αστυνομικούς να κινούνται ύποπτα κοντά σε χώρο λαϊκής αγοράς, επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και προσήχθησαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας, όπου συνελήφθησαν, καθώς από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι την προηγούμενη μέρα με το ίδιο όχημα πλησίασαν 77χρονη και της απέσπασαν το χρηματικό ποσό των 600 ευρώ, με το πρόσχημα ότι θα τακτοποιούσαν οφειλή συγγενικού της προσώπου. Μάλιστα, οι δράστες απαίτησαν αρχικά από αυτήν το χρηματικό ποσό των 2.800 ευρώ και με το αυτοκίνητό τους την οδήγησαν σε υποκατάστημα τράπεζας, όπου αυτή προέβη τελικά στην ανάληψη των 600 ευρώ, τα οποία και τους παρέδωσε.

Το Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι συλληφθέντες, κατασχέθηκε. Επίσης, από την αστυνομική έρευνα εξιχνιάσθηκαν ακόμη έντεκα περιπτώσεις απάτης, απόπειρας απάτης και κλοπές σε βάρος ηλικιωμένων.

Την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να εντοπιστούν και οι υπόλοιποι άγνωστοι συνεργοί, αλλά και για να διαπιστωθεί τυχόν εμπλοκή τους σε άλλα παρόμοια αδικήματα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα