Διεθνή ΜΜΕ: «Οριακή η πλειοψηφία της κυβέρνησης»

Στην εύθραυστη πλειοψηφία της κυβέρνησης μετά την αποχώρηση της Δημοκρατικής Αριστεράς αναφέρονται τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, ενώ δίνουν ιδιαίτερη σημασία στο εάν το κόμμα του Φώτη Κουβέλη θα παρέχει ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση συνεργασίας ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ. Τα ξένα πρακτορεία καλύπτουν όλες τις τελευταίες ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας.

Η αποχώρηση της Δημοκρατικής Αριστεράς και των 14 βουλευτών της από την κυβέρνηση αφήνει το Σαμαρά εξαρτημένο από τις 28 έδρες του ΠΑΣΟΚ με πλειοψηφία μόλις τριών εδρών στο κοινοβούλιο, αναφέρει σε ρεπορτάζ του για την Ελλάδα το Bloomberg, ενώ σημειώνει ότι ο πρωθυπουργός πρέπει να μπορέσει να πείσει την ευρωζώνη και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ότι έχει την ευρεία στήριξη που απαιτείται για να περάσει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και τις περικοπές στον προϋπολογισμό που είναι προϋπόθεση για το πακέτο στήριξης.

“Η εύθραυστη τρικομματική κυβέρνηση της Ελλάδας ήρθε αντιμέτωπη με μία σοβαρή απώλεια, καθώς το μικρότερο κόμμα αποχώρησε, διαμαρτυρόμενο για την απόφαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά να κλείσει την κρατική τηλεόραση

Σχετικά άρθρα