Με Ρέσλερ ο Παναγιωτόπουλος

Συνομιλίες με τον Λίβυο ομόλογό του Μοχάμετ- Αλ- Μπαργκάτι και τον Γερμανό αντικαγκελάριο, υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Φίλιπ Ρέσλερ, είχε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος, στο Παρίσι, στο περιθώριο της Διεθνούς Έκθεσης Αμυντικού Υλικού στο Λε Μπουρζέ.

Με τον Λίβυο υπουργό Άμυνας συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την εκπαίδευση των στελεχών των λιβυκών Ενόπλων Δυνάμεων, τη συνεκπαίδευσή τους με τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, καθώς και τη συνεργασία στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας για την κατασκευή πολεμικών πλοίων για το λιβυκό Πολεμικό Ναυτικό.

Στο πλαίσιο αυτό, συγκροτούνται μικτές επιτροπές των δύο χωρών για την περαιτέρω ανάπτυξη των υφιστάμενων διμερών στρατιωτικών σχέσεων, ενώ ο κ. Παναγιωτόπουλος απηύθυνε πρόσκληση προς τον Μοχάμετ- Αλ- Μπαργκάτι να επισκεφθεί την Ελλάδα.

Με τον Γερμανό αντικαγκελάριο συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την προοπτική συνεργασίας των δύο χωρών στον τομέα της αμυντικής- ναυπηγικής βιομηχανίας προς ενίσχυση της ανάπτυξης και της απασχόλησης στην Ελλάδα.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

Σχετικά άρθρα