Ένοπλοι σκότωσαν 9 ξένους τουρίστες και τον ξεναγό τους

Ένοπλοι εισέβαλαν σήμερα σε ξενοδοχείο σε μια απομακρυσμένη ορεινή περιοχή του βόρειου Πακιστάν και σκότωσαν με σφαίρες εννέα ξένους τουρίστες και ένα πακιστανό ξεναγό, ανακοίνωσαν η αστυνομία και αξιωματούχοι των δυνάμεων ασφαλείας.

Πέντε Ουκρανοί, τρεις Κινέζοι, ένας Ρώσος και ο ξεναγός τους σκοτώθηκαν κατά την επίθεση στην περιοχή κοντά στον καταυλισμό βάσης του όρους Νάνγκα Παρμπάτ, δημοφιλούς προορισμού για ορειβάτες, δήλωσαν αξιωματούχοι.

“Άγνωστοι μπήκαν χθες το βράδυ σ’ ένα ξενοδοχείο όπου έμεναν ξένοι τουρίστες και άνοιξαν πυρ”, δήλωσε ο Άλι Σερ, ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας στη βόρεια επαρχία Γκιλγκίτ-Μπαλτιστάν.

Ο Σερ είχε δηλώσει νωρίτερα πως σκοτώθηκαν 10 ξένοι τουρίστες, όμως αξιωματούχοι αναθεώρησαν τον απολογισμό αυτό καθώς νέες πληροφορίες έφθαναν από την περιοχή.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης.

Οι ένοπλοι διέφυγαν μετά την επίθεση, η οποία σημειώθηκε γύρω στη 1 π.μ. της Κυριακής, έκανε γνωστό ο Σερ.

Ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε πως στην περιοχή εστάλη μεγάλος αριθμός προσωπικού ασφαλείας.

“Καθώς η περιοχή είναι πολύ απομακρυσμένη, χωρίς δρόμους ή μέσα μεταφοράς, οι σοροί θα μεταφερθούν με ελικόπτερο”, δήλωσε ο αξιωματούχος.

Η επαρχία Γκιλγκίτ-Μπαλτιστάν, η οποία συνορεύει με την Κίνα και το Κασμίρ, θεωρούνταν μία από τις πιο ασφαλείς περιοχές του Πακιστάν, αλλά τα τελευταία χρόνια έχουν σημειωθεί εκεί επιθέσεις εναντίον μελών της σιιτικής μειονότητας.

Ήταν η πρώτη φορά που δέχθηκαν επίθεση ξένοι τουρίστες στην εν λόγω επαρχία, η οποία φημίζεται για τη φυσική καλλονή της.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Σχετικά άρθρα