Πυρκαγιά σε σκάφος που μετέφερε παράνομους μετανάστες

Οκτώ παράνομοι μετανάστες μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ηρακλείου με εγκαύματα, μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε σε αλιευτικό σκάφος στο οποίο επέβαιναν, 12 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Ιεράπετρας, στα ανοιχτά του Κερατόκαμπου Βιάνου.

Από τα οκτώ άτομα τα έξι έχουν παραμείνει για νοσηλεία, ενώ τα άλλα δύο πήραν εξιτήριο.Η περιπέτεια των μεταναστών ξεκίνησε χθες το βράδυ όταν, σύμφωνα με πληροφορίες, εκδηλώθηκε φωτιά στο μηχανοστάσιο του σκάφους που επέβαιναν, και το οποίο έπλεε χωρίς φώτα.

Άμεσα έριξαν φωτοβολίδες, ενώ την ίδια ώρα οι φλόγες ήταν ορατές από την ακτή. Κινητοποιήθηκαν οι λιμενικές Αρχές και αλιευτικά της περιοχής που έσπευσαν στο σημείο και περισυνέλεξαν τους μετανάστες, πολλοί από τους οποίους είχαν πέσει στη θάλασσα για να σωθούν.

Στο σκάφος επέβαιναν 23 άτομα, 20 άνδρες και τρεις γυναίκες, που μεταφέρθηκαν στον λιμενικό σταθμό στο Καστρί, και οκτώ από αυτούς χρειάστηκε να διακομισθούν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Το σκάφος, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, είχε ξεκινήσει από την Αίγυπτο με προορισμό την Ελλάδα, με επιβάτες Αιγύπτιους, Σομαλούς και Σύρους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα