Επιβραδύνει τη γήρανση η διατροφή με λιγότερες θερμίδες

<table cellspacing="0" cellpadding="5">
<tbody>
<tr>
<td valign="top"> </td>
<td valign="top">Είχε από χρόνια αποδειχθεί στα τρωκτικά. Τώρα όμως αποδεικνύεται για πρώτη φορά και σε θηλαστικά: 20ετής έρευνα σε μαϊμούδες έδειξε πως η μείωση της θερμιδικής πρόσληψης κατά το ένα τρίτο επιβραδύνει τη διαδικασία της γήρανσης και απομακρύνει το αναπόφευκτο του θανάτου. <br /><br /> <br /><br /> Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Ουισκόνσιν στο Μάντισον μελέτησαν 76 μαϊμούδες που ζουν στο Εθνικό Κέντρο Πρωτευόντων Θηλαστικών του Ουισκόνσιντις 30 από το 1989 και τις υπόλοιπες 46 από το 1994. <br /><br /> <br /><br /> Οι μισές από αυτές ακολουθούσαν μια φυσιολογική διατροφή για μαϊμού σε αιχμαλωσία, ειδικό φαγητό εμπλουτισμένο με βιταμίνες και μερικά φρούτα. <br /><br /> <br /><br /> Οι υπόλοιπες ακολουθούσαν διατροφή μειωμένη κατά 30% σε θερμίδες, με όλα όμως τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. <br /><br /> <br /><br /> <strong>Λιγότεροι καρκίνοι και καρδιοπάθειες <br /><br /> </strong><br /><br /> Μέχρι σήμερα, έχει πεθάνει το 37% των μαϊμούδων που διατήρησαν την κανονική διατροφή τους – και το 13% των μαϊμούδων που ακολούθησαν την ειδική, μειωμένη σε θερμίδες διατροφή. <br /><br /> <br /><br /> Επιπλέον, μεταξύ των τελευταίων, η συχνότητα καρκινικών όγκων και καρδιοπάθειας ήταν κατά 50% χαμηλότερη</td>
</tr>
</tbody>
</table>

Σχετικά άρθρα