Δεν συμφώνησαν για την Συρία

Οι τριμερείς συνομιλίες με διαμεσολάβηση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και τη Ρωσία για τις προσπάθειες να τερματιστεί ο πόλεμος στη Συρία τερματίστηκαν χωρίς να υπάρξει συμφωνία για διάφορα ζητήματα, περιλαμβανομένης της ημερομηνίας που σχεδιάζεται να γίνει μια διεθνής σύνοδος για τη συριακή σύρραξη ή το ποιοι θα λάβουν μέρος σε αυτήν, όπως δήλωσε χθες ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Γκενάντι Γκατίλοφ.

Οι διπλωμάτες των δύο πλευρών θα επιστρέψουν στις πρωτεύουσές τους για διαβουλεύσεις σχετικά με το πώς μπορεί να προχωρήσει η διαδικασία αλλά δεν υπάρχει καμιά συμφωνία για το πώς θα αντιπροσωπευθεί ή συριακή αντιπολίτευση και το εάν το Ιράν θα συμμετέχει ή όχι, είπε ο Γκατίλοφ έπειτα από τη λήξη της συνάντησης, που διήρκεσε πέντε ώρες.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι και ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ θα συναντηθούν την επόμενη εβδομάδα και αναμένεται να υπάρξουν περαιτέρω συνομιλίες για τη σύνοδο, όπως ανέφερε ανακοίνωση την οποία εξέδωσε ο ΟΗΕ.

Η Ουέντι Σέρμαν, Αμερικανίδα υφυπουργός Εξωτερικών η οποία έλαβε μέρος στις συνομιλίες της Γενεύης, απέφυγε να κάνει σχόλια για τις διαπραγματεύσεις.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα