Πακιστάν: Τουλάχιστον επτά νεκροί σε επίθεση εναντίον δικαστή

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα σε επίθεση που είχε στόχο δικαστή, ο οποίος τραυματίσθηκε σοβαρά, σε επιχειρηματική συνοικία του Καράτσι σε ώρα κυκλοφοριακής αιχμής, έγινε γνωστό από τις τοπικές αρχές.

Την ευθύνη ανέλαβαν οι πακιστανοί ταλιμπάν, οι οποίοι επικαλέσθηκαν τις “αντιισλαμικές αποφάσεις του δικαστή εναντίον μαχητών”.

“Χρησιμοποιήσαμε βόμβα με τηλεχειρισμό για την επίθεση. Ο Μπακίρ εξέδωσε πολλές αντιισλαμικές αποφάσεις εναντίον των ανδρών μας”, δήλωσε τηλεφωνικώς στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εκπρόσωπος των ταλιμπάν Εχσανουλάχ Εχσάν.

Σύμφωνα με τις αρχές στο Καράτσι, βόμβα εξερράγη κατά τη διέλευση της συνοδευόμενης από αστυνομικούς και παραστρατιωτικούς αυτοκινητοπομπής που μετέφερε τον Μακμπούλ Μπακίρ, ένα διακεκριμένο δικαστή του Ανωτάτου Δικαστηρίου της επαρχίας Σιντ, ο οποίος στο παρελθόν εξέταζε υποθέσεις τρομοκρατίας.

Από την έκρηξη της βόμβας, η οποία ήταν τοποθετημένη σε μοτοσυκλέτα και πυροδοτήθηκε με τηλεχειρισμό, τραυματίσθηκαν εννέα άνθρωποι.

Ο Μπακίρ, ο οποίος σύμφωνα με τις τοπικές πηγές θεωρείται ιδιαίτερα έντιμος, ήταν στο παρελθόν δικαστής ενός ειδικού δικαστηρίου επιφορτισμένου με τη γρήγορη έκδοση αποφάσεων σε υποθέσεις τρομοκρατίας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα