Οπρα Γουίνφρι: Η διασημότητα με την μεγαλύτερη εξουσία

Ύστερα από δύο χρόνια απουσίας της από την κορυφή, η Όπρα Γουίνφρι είναι η πιο ισχυρή προσωπικότητα στον χώρο της σόου μπίζνες, σύμφωνα με την σχετική λίστα του Forbes, ενώ την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν έξι γυναίκες και τέσσερις άνδρες.

Αυτή είναι η πέμπτη φορά που η πρώην παρουσιάστρια τηλεοπτικού σόου και ιδιοκτήτρια του δικού της τηλεοπτικού δικτύου ηγείται της ετήσιας λίστας του περιοδικού με τις 100 διασημότητες.

Η τραγουδίστρια Λέιντι Γκάγκα έρχεται στην δεύτερη θέση, ακολουθούμενη από τον σκηνοθέτη και παραγωγό Στίβεν Σπίλμπεργκ και τις τραγουδίστριες Μπιγιονσέ και Μαντόνα.

“Δεν υπάρχει κανένας άλλος με τέτοια συνέπεια και εξουσία”, είπε η Ντόροθι Πόμεραντζ του Forbes.com. “Μόνο τρία άτομα βρίσκονται κάθε χρόνο στην λίστα μας από το 1999. Αυτοί είναι οι Όπρα, ο Χάουαρντ Στερν και ο Στίβεν Σπίλμπεργκ”, σχολιάζει.

Η τραγουδίστρια και ηθοποιός Τζένιφερ Λόπεζ, η οποία βρισκόταν πέρυσι στην πρώτη θέση της λίστας, έπεσε φέτος στην 12η. Με εισοδήματα 77 εκατομμύρια δολάρια από τον Ιούνιο του 2012 ως το 2013, η Γουίνφρι είναι η διασημότητα με τα μεγαλύτερα εισοδήματα – τίτλος που ουσιαστικά ανήκει στην Μαντόνα (125 εκατομμύρια δολάρια), αλλά που σύμφωνα με το Forbes λόγω της θέσης της στο Χόλιγουντ και της παρουσίας της στον Τύπο, στην τηλεόραση και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η Γουίνφρι καθίσταται κάτοχος της κορυφής.

Παρά την επέμβαση στο ισχίο που την ανάγκασε να διακόψει την περιοδεία της, η Λέιντι Γκάγκα κέρδισε 80 εκατομμύρια δολάρια τους τελευταίους 12 μήνες, γεγονός που μαζί με την στρατιά θαυμαστών της και την ισχυρή της παρουσία στα social media της εξασφάλισε την δεύτερη θέση. Ο Σπίλμπεργκ, με εισοδήματα 100 εκατομμυρίων δολαρίων τον περασμένο χρόνο, κατέχει την υψηλότερη θέση μεταξύ των ανδρών στη λίστα και προηγείται του ροκ στάρ Μπον Τζόβι (στην έβδομη θέση), του αστέρα του τένις Ρότζερ Φέντερερ και του Τζάστιν Μπίμπερ, του νεότερου μέλους της λίστας που βρίσκεται στην έννατη θέση.

Παρότι μόλις 23 ετών, η τραγουδίστρια Τέιλορ Σουίφτ μπήκε για πρώτη φορά στη λίστα και συγκεκριμένα στην έκτη θέση, ενώ μία θέση στην πρώτη δεκάδα κατέχει και η τηλεπαρουσιάστρια Έλεν Ντετζένερις.

Όσον αφορά τα διάσημα ζευγάρια που βρίσκονται στην λίστα είναι η Μπιγιονσέ και ο σύζυγός της Τζέι-Ζ (32η θέση), ο αστέρας του αμερικάνικου φούτμπολ Τομ Μπρέιντι (65η) και το μοντέλο σύζυγός του Ζιζέλ Μπούντχεν (81η), ο ηθοποιός Άστον Κούτσερ (53η) και η σύντροφός του Μίλα Κούνις (89η).

Η βραβευμένη με Όσκαρ Ά Γυναικείου Ρόλου Τζένιφερ Λόρενς βρίσκεται στην 49η θέση και εντάσσεται για πρώτη φορά στην λίστα, ενώ ο επίσης ηθοποιός Χιού Τζάκμαν στην 11η και ο Τσάνινγκ Τέιτουμ στην 23η.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα