Δίχως τέλος η διαμάχη στη Λιβύη

Ένας αξιωματικός των υπηρεσιών πληροφοριών του λιβυκού στρατού σκοτώθηκε χθες από την έκρηξη μιας βόμβας που είχε τοποθετηθεί στο αυτοκίνητό του, στην πιο πρόσφατη επίθεση που σημειώνεται εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας στην Βεγγάζη, στην ανατολική Λιβύη, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Η έκρηξη από την οποία σκοτώθηκε ο αντισυνταγματάρχης Τζιούμα Μισράτι σημειώθηκε την ώρα που στεκόταν δίπλα στο αυτοκίνητό του, διευκρίνισαν οι αρχές.

Οι κυβερνητικές δυνάμεις στην Λιβύη εξακολουθούν να αγωνίζονται για να ελέγξουν τη χώρα, ενώ τακτικά δέχονται προκλήσεις από περιφερειακές πολιτοφυλακές, οι οποίες θέλουν να διατηρήσουν την επιρροή που είχαν εξασφαλίσει κατά την διάρκεια της επανάστασης.

Η Βεγγάζη, λίκνο της εξέγερσης του 2011 κατά του Μουάμαρ Καντάφι, αποτελεί ένα από τα επίκεντρα της βίας στην χώρα, κυρίως κατά των δυνάμεων ασφαλείας, ενώ κάτοικοι της πόλης δηλώνουν ότι ορισμένες επιθέσεις μπορεί να γίνονται σε αντίποινα από πρώην κρατούμενους.

Ο αναπληρωτής επικεφαλής του δημοτικού συμβουλίου της Βεγγάζης Σάαντ αλ Σάιτι δήλωσε ότι οι επιθέσεις αυτές “εγείρουν εμπόδια στα σχέδιά μας για ανοικοδόμηση και για να καταφέρουμε να επιστρέψουν οι ξένες εταιρείες

Σχετικά άρθρα