Συγκρατημένη αισιοδοξία στη Ρουμανία

Συγκρατημένη αισιοδοξία καταγράφεται στην τελευταία τακτική έρευνα του Ινστιτούτου CFA Romania- μέλος του ομώνυμου Ινστιτούτου πιστοποίησης χρηματοοικονομικών γνώσεων με έδρα τις ΗΠΑ- για την βελτίωση των μακροοικονομικών δεικτών που αντικατοπτρίζουν την πορεία ρουμανικής οικονομίας.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, ο βασικός δείκτης μακροοικονομικής εμπιστοσύνης που σχετίζεται με το σύνολο των βασικών ζητημάτων (σταθεροποίηση οικονομίας, επιχειρηματικό περιβάλλον, αγορά εργασίας, προσδοκίες για το επόμενο έτος ως προς το προσωπικό εισόδημα και την ανάπτυξη της οικονομίας), διαμορφώθηκε στις 47,1 μονάδες τον Μάιο, έναντι 44 μονάδες τον Απρίλιο. Αν και παραμένει σε αρνητικό “έδαφος” ο βασικός δείκτης βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο του τελευταίου δωδεκάμηνου, επισημαίνεται στην σχετική ανακοίνωση.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η βαθμολογική κλίμακα του βασικού δείκτη κυμαίνεται από 0 μονάδες (έλλειψη εμπιστοσύνης) μέχρι και 100 μονάδες (πλήρης εμπιστοσύνη στη ρουμανική οικονομία), διευκρινίζεται, σε τηλεγράφημα του πρακτορείου ειδήσεων “Agerpres”.

Σχετικά άρθρα