Χάθηκε ο έρωτας και θέλει να χωρίσουμε. Πώς θα την ξανακερδίσω;

Με τη γυναίκα μου είμαστε μαζί 8 χρόνια και έχουμε 2 παιδιά. Πρόσφατα μου ανακοίνωσε ότι θέλει να χωρίσουμε γιατί δεν νιώθει κάτι ερωτικό για μένα πια, εκτός από αγάπη. Η αλήθεια είναι ότι είχαμε πολύ καιρό που το σεξ είχε μειωθεί πάρα πολύ και σίγουρα έχω μεγάλο μερίδιο ευθύνης. Αλλάζει όλο αυτό; Μπορώ να την ξανακάνω να ανάψει η σπίθα μέσα της; Αγαπάω πολύ τη γυναίκα μου και δεν θέλω να την χάσω.

Στο ερώτημά σας απαντά η Γεωργία Πουλημενέα:

Αγαπητέ αναγνώστη,

Με βάση αυτά που περιγράφετε καταλαβαίνω ότι ο γάμος πέρασε κάποια κρίση την οποία είτε δεν αντιληφθήκατε είτε δεν συνεργαστήκατε με τη σύζυγο για να την ξεπεράσετε. Η καθημερινότητα, οι υποχρεώσεις και η ανατροφή των παιδιών πολλές φορές αν δεν προσέξουμε μπορούν να μεταμορφώσουν δύο ανθρώπους από ερωτικούς συντρόφους σε απλούς συνεταίρους.

Ωστόσο αν υπάρχει διάθεση και από τις δύο πλευρές τα όποια προβλήματα ξεπερνιούνται. Η ερωτική επιθυμία μπορεί να επιστρέψει, αλλά απαιτεί τη συνεργασία και των δυο σας. Θα πρότεινα σε πρώτη φάση να συζητήσετε με τη σύζυγό σας και να διερευνήσετε αν είναι διατεθειμένη να προσπαθήσετε μαζί. Εφόσον επιθυμεί κι εκείνη να δώσετε στη σχέση σας μια ευκαιρία, καλό είναι να επισκεφθείτε κάποιον ψυχολόγο προκειμένου να γίνει μια θεραπεία ζεύγους. Μέσω αυτής της θεραπείας θα μπουν όλα τα θέματα του γάμου σας σε μια σειρά και θα μπορέσουν να αντιμετωπιστούν θέτοντας μια στερεή βάση για το μέλλον της σχέσης σας. Μην αφήνετε το χρόνο να περνάει και σε συνεργασία με τη σύζυγο, ενεργείστε άμεσα.

Πουλημενέα Γεωργία
Κλινική Ψυχολόγος – Ψυχολόγος υγείας
www.mentalcare.gr
facebook.com/mentalcare.gr
6978798298 / [email protected]

Σχετικά άρθρα