Κέιτ Μπλάνσετ: Ξέσπασε σε λυγμούς μιλώντας για τους πρόσφυγες

Γνώρισα τον Μοχάμεντ, που μου είπε ότι έπρεπε να διαλέξει, να πάρει τα παιδιά του ή τα πράγματά του, είπε βαθιά συγκινημένη η ηθοποιός και κατηγόρησε τους πολιτικούς ότι υποκύπτουν στον λαϊκισμό
Βαθιά συγκινημένη αλλά με σκληρή φωνή εμφανίστηκε στο Νταβός όπου μίλησε για το δράμα των προσφύγων η Αυστραλή ηθοποιός Κέιτ Μπλάνσετ.

Και συνέχισε:

Είναι ντροπή ο τρόπος που τους συμπεριφερόμαστε, είπε μεταξύ άλλων και καταδίκασε τους πολιτικούς παγκοσμίως που υποκύπτουν, όπως χαρακτηριστικά εξήγησε, σε λαϊκίστικες φωνές. Μιλώντας στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός, η Μπλάνσετ κάλεσε όλο τον κόσμο να «ανανεώσει την συμπάθειά του» προς τα 65 εκατομμύρια ανθρώπων παγκοσμίως που έχουν εκτοπιστεί από τα σπίτια τους – μεταξύ των οποίων βρίσκονται και 22 εκατομμύρια πρόσφυγες.
Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, είπε η ίδια. «Νομίζω ότι είναι ντροπιαστικό. Υπάρχει τόση παραπληροφόρηση για τους πρόσφυγες. Αναγκάζονται να εκπατριστούν και μετά υβρίζονται από τα μίντια», πρόσθεσε.

Πρόσφατα η Κέιτ Μπλάνσετ επισκέφθηκε στρατόπεδα προσφύγων στην Ιορδανία και τον Λίβανο.

Επισήμανε κατά την παρέμβασή της στο Νταβός πως μόλις το 1% των εκτοπισμένων παγκοσμίως έχουν μετεγκατασταθεί επιτυχώς. «Προσπαθούμε να διδάξουμε στα παιδιά μας να δείχνουν συμπάθεια, να έχουν ανεκτικότητα, να αποδέχονται την διαφορετικότητα, να μοιράζονται. Αλλά όλες οι δομές γύρω τους δεν κάνουν αυτό το πράγμα και είναι σχεδόν σχιζοφρενικός ο κόσμος που ζούμε», είπε.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: protothema.gr

Σχετικά άρθρα