Μίλησε ο πατέρας Σνόουντεν

Ο πατέρας του πρώην συμβούλου των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ Έντουαρντ Σνόουντεν, ο οποίος καταζητείται από τις αμερικανικές αρχές αφού διέρρευσε πληροφορίες για τα προγράμματα παρακολούθησης των επικοινωνιών, είπε σε συνέντευξή του μέρος της οποίας μεταδόθηκε χθες ότι είναι συγκρατημένα αισιόδοξος πως ο γιος του μπορεί να επιστρέψει στην πατρίδα του εάν εκπληρώνονται ορισμένες προϋποθέσεις.

Οι όροι αυτοί θα μπορούσαν να συμπεριλαμβάνουν ότι ο Σνόουντεν δεν θα προφυλακιστεί ενόψει της δίκης του, όπως ανέφερε ο πατέρας του σε απόσπασμα της συνέντευξής του που μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NBC News χθες.

Σύμφωνα με το NBC, ο Λόνι Σνόουντεν ενημέρωσε τον υπουργό Δικαιοσύνης Έρικ Χόλντερ μέσω του δικηγόρου του πως ο γιος του θα του αποστείλει ένα αίτημα να αφεθεί να επιστρέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες, υπό τον όρο να μην προφυλακιστεί και να μην του επιβληθεί απαγόρευση να μιλά στον Τύπο.

Ακόμα, ο πατέρας Σνόουντεν είπε πως ανησυχεί ότι ο γιος του χειραγωγείται από άλλους, περιλαμβανομένων συνεργατών του ιστοτόπου WikiLeaks. Ο Σνόουντεν εγκατέλειψε το έδαφος των ΗΠΑ –τη Χαβάη– για το Χονγκ Κονγκ τον Μάιο, μερικές εβδομάδες πριν οι εφημερίδες Guardian και Washington Post αποκαλύψουν λεπτομέρειες που τους έδωσε σχετικά με τα μυστικά προγράμματα παρακολούθησης από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες τόσο των επικοινωνιών μέσω Διαδικτύου, όσο και των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων και άλλων επικοινωνιών.

Ο Λόνι Σνόουντεν επέμεινε πως ο γιος του “δεν είναι προδότης

Σχετικά άρθρα