Youthempowered.gr: H πλατφόρμα που σε βοηθάει να ενισχύσεις την απασχολησιμότητά σου!

Μια διαδραστική πλατφόρμα ήρθε να μπει στη ζωή σου και να σου δώσει όλη την καθοδήγηση που χρειάζεσαι για να ενταχθείς στην αγορά εργασίας και να διεκδικήσεις τη θέση που επιθυμείς και ταιριάζει στα προσόντα σου. Πρόκειται για το YouthEmpowered, που απευθύνεται σε νέους 18-30 ετών.

Τι είναι το YouthEmpowered;

Η πλατφόρμα

Το πρόγραμμα είναι μία πρωτοβουλία της Coca-Cola Τρία Έψιλον και έχει ως βασικό εργαλείο την πλατφόρμα www.youthempowered.gr. Η πλατφόρμα είναι διαθέσιμη δωρεάν για όλους, ανεξαρτήτως πτυχίων και εμπειρίας και παρέχει self-assessmenttest, προσωποποιημένες υπηρεσίες και δυνατότητα επικοινωνίας με τους μέντορες και τις εταιρείες που συμμετέχουν. Η καθοδήγηση γίνεται από στελέχη της αγοράς και της Coca – Cola Τρία Έψιλον πάνω σε δέκα εκπαιδευτικές ενότητες, όπως διαχείριση χρόνου, δεξιότητες διαπραγμάτευσης, projectmanagement, πώς να ξεχωρίσει το βιογραφικό σου, σωστή προετοιμασία για συνέντευξη, πώς να αξιοποιήσεις το δίκτυο επαφών σου, δεξιότητες πωλήσεων και πολλά άλλα.

Οι δηλώσεις του μέντορα του προγράμματος

Ο Αντώνης Σεγρέδος, PartnerEconοmicsManager στην Coca-Cola Τρία Έψιλον και μέντορας του προγράμματος. «Η πλατφόρμα δίνει τη δυνατότητα σε όποιον ενδιαφέρεται να αποκτήσει γνώσεις, δεξιότητες και να ακούσει από ανθρώπους της αγοράς πράγματα, τα οποία συνήθως δεν θα ακούσει σε μια σχολή».

Τα σεμινάρια ( live workshops)

Παράλληλα με την πλατφόρμα www.youthempowered.gr, σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, διοργανώνονται liveworkshops, όπου (διαφορετικοί κάθε φορά) μέντορες του προγράμματος βρίσκονται κοντά στους νέους, λύνουν απορίες, απαντούν σε ερωτήσεις και κάνουν πολλές πρακτικές ασκήσεις. Τα Youth Empowered physical trainings έχουν ήδη διοργανωθεί με μεγάλη συμμετοχή στη Θεσσαλονίκη τον Ιούνιο, ενώ πρόσφατα το πρόγραμμα βρέθηκε και στο Ηράκλειο Κρήτης.

Ο 25 χρονος Άρης Καραπιδάκης μοιράστηκε την εμπειρία του στο σεμινάριο του προγράμματος στο Ηράκλειο:

Youthempowered-13

«Το YouthEmpowered είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο. Οι παρουσιάσεις και οι συζητήσεις με τους μέντορες, τα workshops, όπου πας από τη θεωρία στην πράξη…Έχει ένα δυναμικό τρόπο λειτουργίας και αυτό μου αρέσει πολύ. Μαθαίνεις από άτομα που έχουν γνώσεις, που έχουν κάτι να σου δώσουν»

Με στρατηγικό συνεργάτη το kariera.gr και με τη στήριξη από ένα σημαντικό δίκτυο φορέων και οργανισμών το πρόγραμμα έχει στόχο να βοηθήσει 20.000 νέους μέχρι το 2020 να αποκτήσουν τα εφόδια που χρειάζονται για να κάνουν μία θετική αλλαγή στη ζωή τους.

Σχετικά άρθρα