Λαγκάρντ για Τσίπρα: “Τον συγχαίρω για την πρόοδο” – Τι συζήτησε ο πρωθυπουργός με τον Μοσκοβισί

Θερμά λόγια για Αλέξη Τσίπρα είχε να πει η Κριστίν Λαγκάρντ μετά τη συνάντησή της με τον Έλληνα πρωθυπουργό.

«Συναντήθηκα με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα και τον συγχαίρω για την πρόοδο στις οικονομικές μεταρρυθμίσεις της Ελλάδας» αναφέρει η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ σε ανάρτησή της στο Twitter λίγα λεπτά μετά τη συνάντηση, το περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός.

Η κ. Λαγκάρντ σημειώνει επίσης πως κατά τη συνάντηση συμφώνησε με τον Αλέξη Τσίπρα να εργαστούν μαζί για τους κοινούς στόχους της ολοκλήρωσης των μεταρρυθμίσεων και της διασφάλισης της ελάφρυνσης του χρέους από τους Ευρωπαίους εταίρους της Ελλάδας, που είναι απαραίτητη για τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Σε ανακοίνωσή της μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, η κυρία Λαγκάρντ έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ήταν ευχαρίστησή μου να συναντηθώ με τον πρωθυπουργό Τσίπρα στο Νταβός σήμερα. Τον συνεχάρην για την πρόοδο που έχει επιτύχει η Ελλάδα, ένα κλίμα που αποτυπώθηκε επίσης στην πρόσφατη ανακοίνωση του Eurogroup και διαβεβαίωσα τον πρωθυπουργό για τη συνεχιζόμενη στήριξη του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα προσαρμογής. Υπογράμμισα, επίσης, ότι η ολοκλήρωση της ατζέντας των μεταρρυθμίσεων και η παροχή ελάφρυνσης χρέους από τους Ευρωπαίους εταίρους είναι αναγκαία για να στηρίξουν μία βιώσιμη ανάπτυξη και μία επιτυχή έξοδο από την επίσημη χρηματοδότηση αργότερα φέτος. Ο πρωθυπουργός και εγώ συμφωνήσαμε να εργασθούμε μαζί στην κατεύθυνση αυτών των κοινών στόχων».

Ικανοποίηση και προοπτικές στη συνάντηση με Μοσκοβισί

«Η Ελλάδα έχει περάσει σε νέα φάση εμπέδωσης της εμπιστοσύνης και της αξιοπιστίας. Ώρα να εργαστούν όλοι για την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος τον ερχόμενο Αύγουστο», είναι το μήνυμα που έστειλαν μετά τη συνάντηση που είχαν στο Νταβός ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον Πιερ Μοσκοβισί.

Σε πολύ θετικό κλίμα, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, έγινε η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Επίτροπο Οικονομίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Πιερ Μοσκοβισί. Γνωστοποιήθηκε ότι ο κ. Μοσκοβισί θα επισκεφθεί την Αθήνα στις 8 Φεβρουαρίου. Στη συνάντηση εκφράστηκε η ικανοποίηση για την έγκαιρη ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης, και για το γεγονός ότι η Ελλάδα εισέρχεται σε νέα φάση εμπέδωσης της αξιοπιστίας που εκφράζεται μέσα από τις τιμές των ομολόγων. Τονίστηκε ότι όλοι πρέπει να εργαστούν για την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος τον Αύγουστο του 2018 καθώς και την ελάφρυνση του χρέους.

Εν τω μεταξύ η ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας με έμφαση στις ρωσικές επενδύσεις στους τομείς της ενέργειας, των μεταφορών, των υποδομών και του τουρισμού τέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε νωρίτερα ο κ. Τσίπρας με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ενώ παράλληλα είχε συναντήσεις με τους πρωθυπουργούς της Αλβανίας και της Κροατίας και με τον επίτροπο αρμόδιο για τη διεύρυνση της ΕΕ, Γιοχάνες Χαν.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

Σχετικά άρθρα