Ρι Σολ Γιου: Η μυστηριώδης γυναίκα του Κιμ Γιονγκ Ουν, το ερωτικό σκάνδαλο που την ακολουθεί και τα ακριβά αξεσουάρ της

Τι σου έρχεται αλήθεια στο μυαλό όταν ακούς το όνομα Ρι Σολ Γιου; Λογικά τίποτα…Ο λόγος για την πρώτη κυρία της Βόρειας Κορέας. Πέπλο μυστηρίου απλώνεται γύρω από το παρελθόν αλλά και το παρόν της γυναίκας του Κιμ Γιονγκ Ουν αφού ελάχιστε πληροφορίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Φημολογείται ότι ούτε το όνομά της είναι πραγματικό αλλά πρόκειται για ψευδώνυμο που της δόθηκε. Αντίστοιχα η ηλικία της δεν είναι γνωστή αφού έχει γεννηθεί ανάμεσα στο 1985 και στο 1989 οπότε είναι κάπου ανάμεσα στις ηλικίες 29 με 33.

Οι πληροφορίες που έχουν κυκλοφορήσει για την Ρι Σολ Γιου δεν είναι διασταυρωμένες αλλά πρόκειται για φήμες και εικασίες. Σύμφωνα με αυτές λοιπόν τις πληροφορίες η μητέρα της Ρι Σολ Γιου είναι γιατρός και ο πατέρας της καθηγητής. Λέγεται ότι έχει αποφοιτήσει από το Geumsung 2 Middle School της Πιονγκγιάνγκ κι έχει σπουδάσει στην Κίνα φωνητική μουσική. Μάλιστα σύμφωνα με την εφημερίδα JoongAng Ilbo της Νοτίου Κορέα η Ρι Σολ Γιου υπήρξε τραγουδίστρια στην Ορχήστρα Unhasu που έχει κάνει αρκετές παραστάσεις στο εξωτερικό. Της έχουν «χρεώσει» ερωτικό σκάνδαλο με τον διευθυντή της χορωδίας κορασίδων στην οποία συμμετείχε πριν τη γνωριμία της με τον Κιμ πράγμα που δεν έχει όμως αποδειχτεί.
Πιστεύεται ότι επισκέφθηκε την Κίνα το 2005 ως μέλος της χορωδίας της Βόρειας Κορέας κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος της Ασίας .

Η γνωριμία της με τον Κιμ Γιονγκ Ουν

Δεν βγήκε ποτέ στο φως της δημοσιότητας πότε και πού γνωρίστηκε το ζευγάρι. Η παραφιλολογία που έχει ωστόσο δημιουργηθεί γύρω από το όνομά τους θέλει το ζευγάρι να έχουν γνωριστεί σε ένα χορευτικό φεστιβάλ. Μάλιστα λέγεται ότι μόλις ο ηγέτης της Βορείου Κορέας είδε τη Ρι να χορεύει την ερωτεύτηκε κεραυνοβόλα. Ωστόσο άλλες φήμες διαψεύδουν αυτό το σενάριο υποστηρίζοντας ότι ότι ήταν ένας γάμος που έγινε κατόπιν οργανωμένου σχεδίου «ενηλικίωσης» του Ουν, από τον πατέρα του.


Κανείς δεν γνωρίζει επίσης πότε ακριβώς παντρεύτηκαν. Κάποιοι λένε πως παντρεύτηκαν το 2009 και πως το 2010 η Ρι γέννησε το πρώτο της παιδί, ενώ κάποιοι άλλοι υποστηρίζουν πως ο γάμος έγινε το 2010. Πάντως η επίσημη ανακοίνωση για το γάμο τους ήρθε στις 25 Ιουλίου του 2012 χωρίς να διευκρινίζεται πότε ακριβώς πραγματοποιήθηκε. Πολλές εικασίες έγιναν λόγω των κοινών τους εμφανίσεων και πριν την ανακοίνωση του γάμου τους . Όλοι αναρωτιώντουσαν ποια είναι αυτή η γλυκιά παρουσία που συνόδευε τον Κιμ Γιονγκ Ουν. Νοτιοκορεάτες αξιοματούχοι λένε ότι αναγνώρισαν στο πρόσωπο της Ρι την Hyon Song-wol, πρώην τραγουδίστρια του συγκροτήματος the Pochonbo Electronic Ensemble που ήταν ιδιαίτερα δημοφιλές στη Βόρεια Κορέα.

Οι σπάνιες εμφανίσεις της

Η Ρι Σολ Γιου παρουσιάστηκε στην πολιτική σκηνή τον Ιούλιο του 2012, όταν χαρακτηρίστηκε σύζυγος του ηγέτη. ωστόσο οι εμφανίσεις της από τότε είναι σπάνιες. Η πρώτη της επίσημη εμφάνιση ως η «πρώτη κυρία» έγινε στα εγκαίνια ενός ψυχαγωγικού πάρκου στην Πιονγκγιάνγκ ωστόσο δεν πήρε την αναμενόμενη προβολή. Η επόμενη εμφάνιση της έγινε το 2014, δύο χρόνια αργότερα, σε μία επίδειξη της Κορεάτικης πολεμικής αεροπορίας. Μάλιστα το 2016 είχε «εξαφανιστεί» επί εννέα ολόκληρους μήνες πιθανότατα λόγω εγκυμοσύνης.

Τα κομψό ντύσιμο της Ρι Σολ Γιου

Μπορεί κάποιοι αλλιώς να φαντάζονταν την εμφάνιση της γυναίκας του Κιμ Γιονγκ Ουν ωστόσο η ίδια επιλέγει μεσάτα καλοραμμένα ταγέρ, χρωματιστά μπλουζάκια, μεταξωτά πουκάμισα και ψηλοτάκουνα. Η εμφάνισή της μάλιστα με τσαντάκι του οίκου Christian Dior εξέπληξε τους πάντες. Δεν είναι η πρώτη φορά που η Ρι έχει εμφανιστεί με δημιούργημα μεγάλου οίκου αφού και το 2012 είχε φορέσει ένα κοστούμι Chanel.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @kimjongun_diary στις


Την ευχάαριστη παρουσία της έρχεται να επιβεβαιώσει ο Kenji Fujimoto, πρώην προσωπικός σεφ σούσι του Κιμ Γιονγκ Ιλ, ο οποίος αφού συνάντησε την Ρι δήλωσε για εκείνη: “Είναι τόσο γοητευτική … δεν μπορώ να περιγράψω τη φωνή της, είναι τόσο απαλή …”
Οι πληροφορίες που έχουμε για την πραγματική Ρι Σολ Γιου είναι μηδαμινές…σε αντίθεση τις φήμες που έχουνν κυκλοφορήσει για το πρόσωπο της που είναι πολλές… Αυτή είναι η γνωστή σε εμάς ζωή της Ρι Σολ Γιου..αληθινή ή ψεύτικη;

Σχετικά άρθρα