Ιός ΗPV: ποια είναι η καλύτερη θεραπεία;

Πριν από λίγες ημέρες πήγα στο γυναικολόγο για τον κλασικό ετήσιο έλεγχο. Διαγνώστηκα με τον ιό HPV ή αλλιώς τον ιό των ανθρωπίνων κονδυλωμάτων. Έφυγα από το ιατρείο τρομαγμένη. Ιός HPV: έχω ακούσει γι’ αυτόν και η αλήθεια είναι ότι με τρομάζει πολύ αυτό που μου συμβαίνει.
Θέλω να βρω την καλύτερη θεραπεία για την πάθησή μου. Τι θα μου προτείνατε;

Στο ερώτημά σας απάντησε ο καθηγητής Μαιευτικής – Γυναικολογίας Ευάγγελος Παρασκευαΐδης

Αγαπητή αναγνώστρια,

Ο ιός HPV ή ιός των κονδυλωμάτων αφορά πολύ κόσμο. Αποτελεί το πιο σύνηθες Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενο Νόσημα και οι πιθανότητες να μολυνθεί ένα σεξουαλικώς ενεργό άτομο, αγγίζουν το 70-80%».
Ένας αποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισης είναι η κρέμα SILOffGyn της εταιρείας Heremco Pharmaceuticals.

Tι είναι το SILOffGyn;

To SILOffGyn είναι Ιατροτεχνολογικό προϊόν σε μορφή κολπικής κρέμας gel για την αντιμετώπιση μικροαλλοιώσεων που προκαλούνται από τον ιό HPV ή από ξηρότητα. Παρέχει τις βέλτιστες συνθήκες για την επούλωση των επιθηλιακών μικροαλλοιώσεων που προκαλούνται από τον ιό HPV, ως συμπληρωματική συντηρητική θεραπεία, παράλληλα με την κολποσκοπική παρακολούθηση.


Μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο σε χαμηλού βαθμού αλλοιώσεις όσο και σε υψηλού βαθμού αλλοιώσεις, μετά από αφαίρεσή τους με laser, αλλά και σε κονδυλώματα του αιδοίου μετά από την αφαίρεσή τους.
Η σύσταση της κρέμας; Βασισμένη σε φυτικά προϊόντα, γνωστά για τις θεραπευτικές και αντιοξειδωτικές τους ιδιότητες: Κουρκουμίνη, ινδικό Φραγκοστάφυλο, aloe vera.

Όπως δήλωσα στο συνέδριο, «Το προϊόν αναφέρεται κυρίως σε νεαρές κοπέλες, έφηβες ή λίγο μετά την εφηβεία, που παρουσιάζουν χαμηλόβαθμες αλλοιώσεις, για τις οποίες δεν υπάρχει λόγος να προχωρήσουμε σε επέμβαση που μπορεί να επιδράσει αρνητικά στη μελλοντική γονιμότητα και στην οικογενειακή τους ζωή. Πρόκειται για ένα νέο όπλο που έχουμε στα χέρια μας και αυτό αποδεικνύεται από τα αποτελέσματα χρήσης του σε μικρότερη μάλιστα χρονική διάρκεια από τους έξι μήνες που ορίζονται συνήθως για την εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων. Αποδεικνύεται ότι έχουμε σημαντική μείωση στις διαστάσεις των αλλοιώσεων και μείωση της έντασής τους, όπως φαίνεται από τα πρώτα αποτελέσματα πολυκεντρικής μελέτης που πραγματοποιεί η Ελληνική ομάδα HECPA».

Απόσπασμα της ομιλίας μου μπορείτε να βρείτε στο παρακάτω βίντεο:

 

Σχετικά άρθρα