Σεξ μετά από έκτρωση: Όσα πρέπει να ξέρεις…

Ένα πολύ βασικό θέμα που απασχολεί την πλειοψηφία των γυναικών είναι η διακοπή μιας ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης, μέσω της έκτρωσης.

Ακόμα πιο σημαντικό ζήτημα είναι και η προσπάθεια της γυναίκας να επιστρέψει στους φυσιολογικούς ρυθμους της καθημερινότητάς της μετά από τη διαδικασια αυτή, τόσο σε ψυχολογικό όσο και σε σωματικό επίπεδο.

Ας δούμε, λοιπόν, ποια είναι τα βασικά σημεία που θα πρέπει να δώσεις βάρος αναφορικά με τη σεξουαλική σου ζωή μετά την έκτρωση.

1. Μην κάνεις σεξ αμέσως

Στο σύνολό τους οι ειδικοί συνιστούν αποχή δύο τουλάχιστον εβδομάδων πριν έρθεις σε σεξουαλική επαφή μετά την έκτρωση. Ο λόγος είναι ότι μετά τη διαδικασία της έκτρωσης, είτε γίνεται με τη χερουργική είτε με τη φαρμακευτική μέθοδο, είναι πιθανό να έχεις κάποια ελαφρά αιμορραγία ή και πόνους, ανάλογους με αυτούς της περιόδου. Δύο εβδομάδες θεωρούνται αρκετές για να επανέλθει ο οργανισμός σου στην αρχική του κατάσταση, ενώ μειώνεται κατά πολύ ο κίνδυνος πιθανών μολύνσεων του τραχήλου της μήτρας.

2. Χρησιμοποίησε αμέσως αντισύλληψη

Η μέρα που κάνεις την έκτρωση είναι η πρώτη μέρα του κύκλου σου, κάτι που σημαίνει ότι περίπου μετά από 4 εβδομάδες θα σου έρθει περίοδος. Επειδή τερματίζεις μια εγκυμοσύνη, το σώμα σου παραμένει σε γόνιμη κατάσταση για όλο αυτό το διάστημα, κάτι που σημαίνει ότι αμέσως θα πρέπει να είσαι πάρα πολύ προσεκτική, καθώς είναι πολύ εύκολο – αν δεν προσέξεις – να ξαναμείνεις έγκυος.

3. Ενημερώσου για τις μεθόδους αντισύλληψης

Καλό θα είναι με το που θα κάνεις την έκτρωση, να ενημερωθείς άμεσα για τις διαθέσιμες μεθόδους αντισύλληψης και ποια είναι αυτή που σου ταιριάζει καλύτερα. Η μέθοδος που προτιμάται περισσότερο από τους ειδικούς είναι η τοποθέτηση σπιράλ στον γυναικείο κόλπο.

Δ. Μ.

Με πληροφορίες από www.womenshealthmag.com

Σχετικά άρθρα