Γιατί δεν χρειάζεται να προσποιείσαι οργασμό

Πολλές γυναίκες προσποιούνται οργασμό. Για ποιον λόγο; Επειδή είναι πιο εύκολο από το να καθοδηγήσουν τον άλλο, ώστε να φτάσουν σε πραγματικό οργασμό. Ή επειδή η συγκεκριμένη ερωτική πράξη δεν πρόκειται να καταλήξει σε οργασμό, και ξέρουν ότι ο σύντροφός τους θέλει να τις ακούσει να τελειώνουν, για να νιώσει ότι υπήρξε ικανοποιητικός εραστής.

Στις γυναίκες αρέσει να κάνουν το σύντροφό τους να νιώθει ασφαλής, περήφανος για τον εαυτό του, και επιβήτορας, γι’ αυτό και κάνουν πειστικούς ήχους και κινήσεις – και τον κάνουν πανευτυχή.

Όμως, η προσποίηση δεν είναι πάντα πολύ καλή ιδέα. Ο άντρας μπερδεύεται σχετικά με το τι «λειτουργεί», και ακολουθεί ξανά και ξανά την ίδια αναποτελεσματική συμπεριφορά, αφού έχει «αποδειχτεί» αναποτελεσματική. Η γυναίκα δεν μπορεί να τον διορθώσει, γιατί θα είναι σαν να παραδέχεται ότι τόσο καιρό τον κορόιδευε.

Έτσι, εκείνη παραμένει ανικανοποίητη, και εκείνος παραπλανημένος – και κανείς τους δεν επικοινωνεί ουσιαστικά με τις πραγματικές ανάγκες του άλλου. Το ωραίο με την εγκατάλειψη, πότε – πότε, της συνουσίας είναι ότι όλες σχεδόν οι γυναίκες μπορούννα κορυφώσουν μέσα από τα προκαταρκτικά παιχνίδια…

Στη συνέχεια, αν έχει και δεύτερο οργασμό, μέσω της συνουσίας, ακόμα καλύτερα. Αλλά, έχοντας ήδη βιώσει έναν οργασμό, εξαφανίζεται από την κρεβατοκάμαρα το άγχος, η βιασύνη, η απογοήτευση – οπότε, μετά, όλα τα καλοδεχούμενα υπόλοιπα μοιάζουν σαν το κερασάκι στην τούρτα.

Απόσπασμα από το βιβλίο «Όσα Ξέρετε για τον Έρωτα και το Σεξ, είναι… Λάθος?» της Schwartz Pepper. Ευχαριστούμε τις εκδόσεις Θυμάρι για την ευγενική παραχώρηση του υλικού.

Σχετικά άρθρα