Μητσοτάκης: “Ο Τσίπρας δίχασε τους Έλληνες” – Μαξίμου: “Ανευθυνότητα και τυχοδιωκτισμός από τον πρόεδρο της ΝΔ”

Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ μετά τη 40λεπτη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου για το Σκοπιανό.

Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι επέλεξε να διχάσει τους ‘Ελληνες και επανέλαβε ότι καθυστέρησε να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς για την πορεία των διαπραγματεύσεων.

«Ο κ. Τσίπρας δεν ενημέρωσε ποτέ ούτε το Κοινοβούλιο, ούτε τον ελληνικό λαό», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης και σημείωσε: «Η ΝΔ υπερασπίστηκε τα εθνικά θέματα με υπευθυνότητα, και αποφασιστικότητα».

«Οι Έλληνες δεν εμπιστεύονται τον κ.Τσίπρα να διαπραγματευτεί τίποτα, επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος επανέλαβε: «Δεν θα διχάσουμε τους Έλληνες για να ενώσουμε τους Σκοπιανούς», επισήμανε μεταξύ άλλων.

Η απάντηση του Μαξίμου

Για ανευθυνότητα και τυχοδιωκτισμό κατηγορεί το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, έπειτα από τη συνάντηση που είχαν στο Μ. Μαξίμου για το θέμα της ΠΓΔΜ.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «ήταν αναμενόμενο και προδιαγεγραμμένο ότι ο κος Μητσοτάκης θα επέλεγε τον εύκολο δρόμο της ανευθυνότητας και του τυχοδιωκτισμού.

Η χώρα όμως έχει ανάγκη από ηγεσία αποφασισμένη να πορευθεί τον δύσκολο δρόμο, για να υπερασπισθεί τα εθνικά συμφέροντα κι όχι τον εύκολο που οδηγεί σε αδιέξοδα».

Σχετικά άρθρα