Ο Casey Affleck αποσύρθηκε από τα φετινά Όσκαρ λόγω των κατηγοριών για σεξουαλική παρενόχληση

Πέρυσι, το Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου πήρε ο Casey Affleck για τον ρόλο του στην ταινία «Manchester by the Sea». Η παράδοση των Όσκαρ επιβάλει να δώσει, στη φετινή τελετή, το Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου. Αλλά δεν θα το κάνει. Διαβάζουμε στην Deadline Hollywood ότι ήδη ενημέρωσε την Ακαδημία ότι δεν θα παρευρεθεί. Υπάρχει ένταση στο Χόλιγουντ.

Πηγή ανέφερε ότι ο Affleck δεν θέλει να αποσπαστεί η προσοχή από τα επιτεύγματα των ηθοποιών που είναι υποψήφιες για το βραβείο.

Και η παρουσία του θα είναι εμπόδιο, μετά τον σάλο που έχει προκληθεί γύρω από το όνομά του λόγω των κατηγοριών για ανάρμοστη συμπεριφορά του σε δύο γυναίκες που εργάζονταν για το «I’m Still Here», την ταινία την οποία σκηνοθέτησε ο ίδιος, το 2010, και στην οποία πρωταγωνιστούσε ο Joaquin Phoenix

Ο Affleck αρνήθηκε ότι είχε συμβεί το οτιδήποτε, οι δύο πλευρές ήλθαν σε εξωδικαστικό συμβιβασμό, αλλά «καλύτερα να σου βγει το μάτι, παρά το όνομα». Στα περσινά Όσκαρ, η Brie Larson, η οποία βραβεύθηκε με το Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου το 2016, αρνήθηκε να χειροκροτήσει όταν έδωσε στον Casey  το Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου.

Δεν είναι μόνο αυτό.

Ο μεγαλύτερος αδελφός του, Ben Affleck μίλησε, το περασμένο φθινόπωρο, πολύ και δημόσια, κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης όταν ξέσπασε το σκάνδαλο Harvey Weinstein. Αντιθέτως, ο Casey ήταν, εν πολλοίς, σιωπηλός για τα κινήματα #MeToo και Time’s Up.

Από τα Όσκαρ αποκλείστηκε, στις αρχές της εβδομάδας, και ο James Franco, o οποίος πήρε το βραβείο για τον Α’ Ανδρικό Ρόλο λόγω κατηγοριών από πολλές γυναίκες για σεξουαλική κακοποίηση.

Πηγή: star.gr

Σχετικά άρθρα