Χακόμπο: "Ο ΠΑΟΚ ήταν η πρώτη μου επιλογή"

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το γεγονός ότι ήταν στα πλάνα της φετινής χρονιάς: “Ναι, είναι αλήθεια ότι περίμενα τον ΠΑΟΚ μέχρι το τέλος. Ήθελα να μείνω, ήταν η προτεραιότητά μου. Τη Δευτέρα όταν ήρθα για να μιλήσω με τον κ. Σαββίδη αρνήθηκα μία πρόταση από την Τουρκία με περισσότερα από τα διπλά χρήματα και από ομάδα που παίζει στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ήθελα να είμαι ξεκάθαρος με τον κ. Σαββίδη και να του τα εξηγήσω όλα. Αν ήθελε θα έμενα, αν όχι θα υπέγραφα στην Τουρκία. Αλλά η πρώτη επιλογή μου ήταν ο ΠΑΟΚ. Γνωρίζω το σύλλογο, την πόλη, οι οπαδοί με θέλουν, είναι τέλεια. Τη μέρα που θα πάψει να συμβαίνει αυτό θα φύγω. Τα χρήματα δεν είναι το πιο σημαντικό πράγματα στη ζωή”.

Για την υπομονή που έδειξε περιμένοντας τον ΠΑΟΚ: “Θέλει από μένα τον καλύτερο Χακόμπο και θα τον έχει. Θέλω να είμαι σημαντικός για την ομάδα”.

Για το παράπονο του Σαββίδη σε ότι έχει να κάνει με τις κάρτες: “Τα χαρτιά λένε ότι ισχύει αυτό, άρα δεν μπορούμε να πούμε τίποτα. Θα αλλάξει, όμως. Υπάρχει επιθετικό πνεύμα στο ποδόσφαιρο και χωρίς κάρτες”.

Για την προηγούμενη σεζόν: “Η περασμένη σεζόν, είναι περασμένη σεζόν. Δεν θέλω να τη σκέφτομαι. Η ομάδα αλλάζει”.

Για τις μεγάλες προσδοκίες του Σαββίδη: “Κάθε ποδοσφαιριστής πρέπει να απαντήσει αν μπορεί να αντέξει στην πίεση. Μπορώ να μιλήσω για μένα. Δε νιώθω πίεση. Ποτέ. Μπορώ να παίζω καλά ή άσχημα, αλλά πίεση δεν έχω. Η πίεση είναι για τους ανθρώπους που έχουν παιδιά και δεν έχουν χρήματα για να φάνε ή να πληρώσουν τους λογαριασμούς. Αυτή είναι η πραγματική πίεση. Αλλά ας είμαστε προσεκτικοί και ας μη μιλάμε για τρόπαια τώρα. Είμαστε στον Ιούλιο, όχι στο Μάιο. Τότε κερδίζονται τα τρόπαια όχι τώρα. Πρέπει να βγούμε και παίξουμε για τη νίκη σε κάθε ματς. Και απλά να σκεφτόμαστε το κάθε επόμενο παιχνίδι. Τίποτα λιγότερο. Τίποτα περισσότερο”.

Για τον Χουμπ Στέφενς: “Μίλησα μαζί του πριν υπογράψω. Ήταν σημαντικό για μένα. Δεν έχει ανάγκη από τίποτα, έχει περάσει από μεγάλες ομάδες, έχει δουλέψει με μεγάλους παίκτες. Για μένα είναι τιμή να έχουμε το Στέφενς στον ΠΑΟΚ και πρέπει να τρέφουμε το μέγιστο σεβασμό γι’ αυτόν. Είναι ένας από τους μεγαλύτερους προπονητές στην Ευρώπη και τη Γερμανία και ένας πολύ καλός άνθρωπος. Το νιώθω”.

 

πηγη sport24.gr

Σχετικά άρθρα