Συνέντευξη Τραμπ: Τι είπε για την ανθυγιεινή διατροφή, την εμμονή με το Twitter και τον φεμινισμό

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο ITV παραχώρησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος δήλωσε ότι πολλές φορές τουιτάρει από το κρεβάτι του καθώς θεωρεί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ως ένα τρόπο να υπερασπιστεί τον εαυτό του από «ψευδείς ειδήσεις».

«Αν δεν έχω αυτή τη μορφή επικοινωνίας, δεν μπορώ να υπερασπιστώ τον εαυτό μου», τόνισε ο Τραμπ. «Λαμβάνω πολλές ψευδείς ειδήσεις, πολλές ειδήσεις που είναι λανθασμένες ή κατασκευασμένες».

Είναι τρελό που τόσοι πολλοί άνθρωποι σε όλο τον κόσμο περιμένουν να διαβάσουν τα tweets μου, σχολίασε. Μάλιστα εξήγησε ότι καμιά φορά κάνει τις αναρτήσεις μόνος του, από το κρεβάτι του.

«Καμιά φορά υπαγορεύω κάτι πολύ γρήγορα και το δίνω σε έναν από τους ανθρώπους μου για να το αναρτήσει», πρόσθεσε ο Τραμπ.

Ερωτηθείς για τη διαβόητη ανθυγιεινή διατροφή του, ο 71χρονος Αμερικανός πρόεδρος επεσήμανε: «Τρώω καλό φαγητό, πραγματικά από μερικούς από τους καλύτερους σεφ στον κόσμο. Τρώω υγιεινό φαγητό, όμως μερικές φορές τρώω και από αυτά. Πιστεύω ότι στην πραγματικότητα τρώω αρκετά καλά».

Αν και πολλοί Βρετανοί πολιτικοί έχουν ζητήσει από τον Τραμπ να μην επισκεφθεί τη χώρα τους και 1,86 εκατομμύριο πολίτες έχουν υπογράψει σχετική αίτηση, ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι είναι πολύ δημοφιλής στη Βρετανία.

«Λαμβάνω τόσες πολλές επιστολές από ανθρώπους στη χώρα σας, τους αρέσει η αίσθηση ασφάλειας που αποπνέω, τους αρέσουν αυτά που λέω για πολλά διαφορετικά θέματα», εξήγησε.

Σε ό,τι αφορά το Brexit, ο Τραμπ δήλωσε ότι θα είχε μια πολύ πιο «σκληρή» προσέγγιση στις διαπραγματεύσεις από αυτή που κρατά η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι.

«Θα διαπραγματευόμουν με αυτό τον τρόπο; Όχι. Θα είχα διαφορετική στάση».

Ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε εξάλλου ότι στηρίζει τις γυναίκες και ότι πολλές εξ αυτών τον κατανοούν. Εξήγησε μάλιστα ότι κυρίως οι γυναίκες είναι αυτές που εκφράζουν την ικανοποίησή τους για τη στήριξη που δείχνει σε έναν ισχυρό στρατό, καθώς θέλουν να νιώθουν ασφαλείς στη χώρα τους.

«Δεν υπάρχει κανείς καλύτερος από εμένα στα θέματα του στρατού. Πιστεύω ότι αυτό αρέσει στις γυναίκες. Πιστεύω ότι θέλουν να νιώθουν ασφαλείς στη χώρα τους».

«Σέβομαι πάρα πολύ τις γυναίκες», υπογράμμισε ο Τραμπ, όμως πρόσθεσε: «Όχι δεν θα έλεγα ότι είμαι φεμινιστής. Είμαι υπέρ των γυναικών, είμαι υπέρ των ανδρών, είμαι υπέρ όλων».

Τέλος, ο Τραμπ απείλησε να έρθει σε αντιπαράθεση με την Ευρωπαϊκή Ένωση για την «πολύ άδικη», όπως τη χαρακτήρισε, εμπορική πολιτική της απέναντι στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Είχα πολλά προβλήματα με την Ευρωπαϊκή Ένωση, και μπορεί να μορφοποιηθούν σε κάτι πολύ μεγάλο από αυτή την άποψη, από μια εμπορική άποψη», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

«Δεν μπορούμε να βάλουμε τα προϊόντα μας μέσα. Είναι πολύ, πολύ ζόρικα. Κι όμως στέλνουν τα προϊόντα τους σε εμάς – καθόλου φόροι, πολύ λίγοι φόροι. Είναι πολύ άδικο. Η Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν πολύ, πολύ άδικη με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Και νομίζω πως αυτό θα καταλήξει να είναι πολύ εις βάρος τους».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα