Συναγερμός στην Αντιτρομοκρατική μετά τη σύλληψη Αφγανού με “περίεργο φορτίο”

Στην κινητοποίηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας οδήγησε τις διωκτικές αρχές η σύλληψη ενός Αφγανού με ιδιαίτερα ανησυχητικό «φορτίο», το βράδυ του Σαββάτου.

Ο ηλικίας 25 έως 30 ετών άνδρας συνελήφθη γύρω στις 22.30 στον λόφο του Λυκαβηττού από άνδρες της Άμεσης Δράσης και στο σακίδιο πλάτης που είχε βρέθηκαν περισσότεροι από οκτώ ηλεκτρικοί και ηλεκτρονικοί πυροκροτητές και πλήθος ταυτοτήτων.

Είχε προηγηθεί τηλεφώνημα ιδιοκτήτη ταχυφαγείου της περιοχής στο κέντρο της Άμεσης Δράσης, ο οποίος είχε καταγγείλει ότι ο νεαρός, αφού έφαγε στο κατάστημα, αρνήθηκε να πληρώσει και αποχώρησε. Λόγω των ευρημάτων στο σακίδιό του, οδηγήθηκε στα γραφεία της Κρατικής Ασφάλειας στο Αστυνομικό Μέγαρο Αλεξάνδρας.

Μια ανάρτηση που ακολούθησε στην ιστοσελίδα indymedia, από τη Συνέλευση Κατειλημμένων Προσφυγικών (ΣΥΚΑΠΡΟ) της λεωφόρου Αλεξάνδρας, η οποία αναφερόταν σε «προσαγωγή συντρόφου», αλλά και οι πυροκροτητές που βρέθηκαν στην κατοχή του -με ορισμένες πηγές να αναφέρουν ότι έφταναν τους 70 και ότι στην κατοχή του βρέθηκαν επίσης γκαζάκι και φιτίλι- «ανέθεσαν» την υπόθεση στην Αντιτρομοκρατική, προκειμένου να εντοπίσει από πού τους προμηθεύτηκε, σε ποιους θα κατέληγαν και πού επρόκειτο να χρησιμοποιηθούν.

Από τις έρευνες που έγιναν χθες διαπιστώθηκε ότι ο νεαρός, που κρατά αρνητική στάση και δεν μιλά στους αστυνομικούς, ήταν σεσημασμένος, καθώς είχε πιαστεί κι άλλες φορές στο παρελθόν επειδή δεν είχε χαρτιά, και ότι αυτή τη φορά, μετά από αίτησή του σε πρώτο βαθμό, του είχε δοθεί πολιτικό άσυλο.

Τα στοιχεία, όμως, της ταυτότητάς του εξακολουθούσαν να είναι άγνωστα, αφού σε κάθε περίπτωση είχε δώσει στις Αρχές διαφορετικό ονοματεπώνυμο και διαφορετική ηλικία, ακόμα και διαφορετική εθνικότητα!

Πηγή: efsyn.gr

Σχετικά άρθρα