Καραµελωµένα µπουτάκια κοτόπουλου

Ο συνδυασµός κοτόπουλου και σόγια σος είναι… συµβόλαιο στη νοστιµιά. Όταν προσθέσετε και Μίριν το αποτέλεσµα γίνεται ακόµα πιο γευστικό αφού το γλυκό ιαπωνικό κρασί έχει µια ακαταµάχητη γλυκάδα. Σερβίρετε το υπέροχο αυτό πιάτο µε ρύζι και έχετε ένα πολύ πετυχηµένο γεύµα στο λεπτό.

Συστατικά

1 κιλό περίπου µπουτάκια κοτόπουλου, χωρίς πέτσα και κόκαλο (8 µπούτια),
1/3 φλ. Μίριν (γλυκό ιαπωνικό κρασί, θα το βρείτε στις υπεραγορές),
1/3 φλ. σόγια σος (Soy sauce),
1/3 φλ. ξίδι ρυζιού (Rice Vinegar),
3 κουταλιές Sweet Chilli Sauce,
2 κουταλιές µέλι,
2 σκελίδες σκόρδο λιωµένες,
1 κουταλιά τζίντζερ, ψιλοκοµµένο,
2 κουταλιές χυµό λεµονιού,
1/8 κουταλάκι σκόνη τσίλι.

Βήματα

Βήμα 1: Βάζετε όλα τα µπουτάκια σε ένα µπολ.
Βήμα 2: Αναµιγνύετε όλα τα υπόλοιπα υλικά και περιχύνετε το κοτόπουλο.
Βήμα 3: Αφήνετε να µαριναριστεί στο ψυγείο για 2 – 4 ώρες.
Βήμα 4: Βγάζετε το κοτόπουλο από τη µαρινάδα (την οποία κρατάτε στην άκρη) και το περνάτε σε 4 διπλά σουβλιά, σαν ακορντεόν.
Βήμα 5: Μπορείτε βέβαια να µην το περάσετε σε σουβλιά αλλά να το ψήσετε κατευθείαν στη σχάρα.
Βήμα 6: Προσωπικά, το βρίσκω εύκολο να τα περνώ σε σουβλιά για να τα γυρίζω καλύτερα.
Βήμα 7: Βάζετε τη µαρινάδα σε µια µικρή κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά.
Βήμα 8: Την αφήνετε να κοχλάσει µέχρι να γίνει λίγο πιο παχύρρευστη, περίπου 8 λεπτά.
Βήμα 9: Ανάβετε τη σχάρα σε δυνατή φωτιά.
Βήμα 10: Τοποθετείτε επάνω το κοτόπουλο και ψήνετε ενώ αλείφετε µε ένα πινέλο τη µαρινάδα του και στις δύο πλευρές.
Βήμα 11: Το κοτόπουλο θα χρειαστεί περίπου 15 λεπτά και θα το γυρίσετε 3-4 φορές.
Βήμα 12: Η µαρινάδα θα καραµελώσει ενώ ψήνετε.
Βήμα 13: Σερβίρετε αµέσως.

Πηγή: xrysessyntages.com

Σχετικά άρθρα